Οι ιταλικές αρχές κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία άνω των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από Αλβανό επιχειρηματία

Οι ιταλικές αρχές κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία άνω των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από Αλβανό επιχειρηματία

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο επιχειρηματίας από το Δυρράχιο, Genti Sallaku, αντιμετωπίζει νέα δικαστικά μέτρα στην Ιταλία, καθώς κατηγορείται για εγκληματική δραστηριότητα. Το Δικαστήριο της Μπρέσια επέβαλε στον Σαλάκου:

  • Απαγόρευση διαμονής: Υποχρεωτική διαμονή στον ιταλικό δήμο της τρέχουσας κατοικίας του για πέντε χρόνια.
  • Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων: Προληπτική κατάσχεση ακίνητης και κινητής περιουσίας, μετοχών εταιρειών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας άνω των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Η ιταλική αστυνομία αιτιολογεί τα μέτρα αυτά επικαλούμενη σαφή ασυμφωνία μεταξύ του επιπέδου διαβίωσης του Σαλάκου και της οικογένειάς του και του εισοδήματος που έχει δηλώσει στην εφορία. Τα περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται σε κατάσχεση περιλαμβάνουν μια πολυτελή βίλα, επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς των πολυτελών ξενοδοχείων, των κατασκευών και των ακινήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαλάκου κατηγορείται για το αδίκημα ξεπλύματος εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος του Δικαστηρίου της Μπρέσια, έχουν κατασχεθεί ακίνητα και αντικείμενα στο όνομα του Σαλάκου.

Τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί ανήκουν στον ίδιο τον Σαλάκου και σε μέλη της οικογένειάς του. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:
  • Διαμέρισμα 48,8 τ.μ.
  • Διαμέρισμα 330 τ.μ.
  • Αγροτική έκταση 12.710 τ.μ.
  • Αγροτική έκταση 7.890 τ.μ
  • Τριώροφο κτίριο 140 τ.μ. σε οικόπεδο 300 τ.μ.
  • Διώροφο κτίριο 140 τ.μ. σε οικόπεδο 500 τ.μ.
Επιπλέον, η Εισαγγελία Δυρραχίου είχε ξεκινήσει ποινική δίωξη κατά του Σαλάκου το 2014, η οποία επανεκκίνησε το 2018 για το ίδιο αδίκημα. Μετά από σχετική απόφαση, το 2021 διατάχθηκε η προληπτική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Σαλάκου, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη φέτος.

Από το 2002, ο Σαλάκου φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης που σχετίζονται με την πώληση κλεμμένων αυτοκινήτων και τη χρήση κλεμμένων μηχανημάτων. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για απάτη, φοροδιαφυγή, πλαστά έγγραφα πτώχευσης και οπλοκατοχή. Μαζί με τα αδέρφια του, συνελήφθη το 2018 για πώληση και διακίνηση ναρκωτικών. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος μαζί με δύο από τα αδέρφια ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Στον πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας «Darfo» στην Ιταλία, θεωρούμενος από την αστυνομία της γειτονικής χώρας ως «ανεπιθύμητο και επικίνδυνο πρόσωπο για την κοινωνία», τον περασμένο Οκτώβριο κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου