46χρονος Αλβανός ένας από τους τρεις δράστες της ληστείας 135.000 ευρώ σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ το 2023

46χρονος Αλβανός ένας από τους τρεις δράστες της ληστείας 135.000 ευρώ σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ το 2023

Ένας 46χρονος αλβανικής καταγωγής ήταν ένας από τους τρεις δράστες της ένοπλης ληστείας με την πλούσια λεία, που έγινε στις 27 Ιουλίου 2023 στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη και εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που αξιοποίησαν τα ευρήματα και το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Ο 46χρονος, που διαθέτει ελληνική ταυτότητα, μαζί με έναν από τους συνεργούς του που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, καραδοκούσαν έξω από τα ΕΛ.ΤΑ. καθώς γνώριζαν ότι θα έφτανε χρηματαποστολή για να παραδώσει μεγάλο χρηματικό ποσό για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων. Ελάχιστα λεπτά μετά την αποχώρηση της χρηματαποστολής, στις 7:15 το πρωί, γκρέμισαν με βαριοπούλα την τζαμαρία της εισόδου και εισέβαλαν στο υποκατάστημα φορώντας κουκούλες full face.

Αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή Καλάσνικοφ, ανάγκασαν έναν από αυτούς να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν από το εσωτερικό του περίπου 135.000 ευρώ. Στη συνέχεια, βγήκαν στον δρόμο όπου τους περίμενε κρατώντας όπλο ο τρίτος ληστής, επιβιβάστηκαν σε ένα κλεμμένο όχημα που είχαν αφήσει απ' έξω και τράπηκαν σε φυγή.

Μετά την εξιχνίαση της ληστείας, οι δράστες παραμένουν άφαντοι, όπως και το μεγάλο ποσό από τη λεία τους. Σε βάρος του 46χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και κλοπή τροχοφόρου η οποία περιλαμβάνει τους δυο άγνωστους συνεργούς του και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Πρώτο Θέμα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου