Αυξημένη η ροή στα ελληνοαλβανικά σύνορα λόγω Πάσχα

Αυξημένη η ροή στα ελληνοαλβανικά σύνορα λόγω Πάσχα

Η εορτή του Ορθόδοξου Πάσχα φέρνει μαζί της άφθονο κόσμο στα σύνορα Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής, καθώς πολίτες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να γιορτάσουν με τις οικογένειες.

Στην Κακαβιά, η κίνηση ήταν έντονη τις τελευταίες 24 ώρες, με 6206 άτομα να εισέρχονται στην Αλβανία και 2616 να εξέρχονται. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ροή, η αλβανική πλευρά αύξησε τον αριθμό των γκισέ σε 6 (3 στην έξοδο και 3 στην είσοδο). Η ελληνική πλευρά λειτουργεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς και προς το παρόν δεν έχουν παρατηρηθεί ουρές.

Στην Κρυσταλλοπηγή, η εικόνα ήταν παρόμοια. Σήμερα, 3 Μαΐου, 6258 πολίτες πέρασαν τα σύνορα από την Ελλάδα προς την Αλβανία, ενώ 2480 έκαναν το αντίθετο. Για να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη κίνηση, οι αλβανικές αρχές εργάζονται με 5 γκισέ στην είσοδο, με δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εάν χρειαστεί. Λόγω των μεγάλων ουρών, η συνοριακή αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο λειτουργίας με ταχεία διαδικασία, κατόπιν αιτήματος και από τις δύο πλευρές.

Αναμένεται η κίνηση στα σύνορα να παραμείνει αυξημένη τις επόμενες ημέρες, καθώς πλησιάζει το Πάσχα. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να λάβουν υπόψη τις πιθανές καθυστερήσεις, να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να ελέγξουν την τρέχουσα κατάσταση στους ιστότοπους των τελωνείων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου