Ο Αλβανός «ντελιβεράς» που σκότωσε 42χρονο ναρκοέμπορο στο Βέλγιο προδόθηκε από το SKY ECC

Ο Αλβανός «ντελιβεράς» που σκότωσε 42χρονο ναρκοέμπορο στο Βέλγιο προδόθηκε από το SKY ECC

Τον Απρίλιο του 2020 το κέντρο του Strombeek-Bever στο Βέλγιο συγκλονίστηκε από πυροβολισμούς, όταν ο ιδιοκτήτης μιας πιτσαρίας, 42 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μέσα στην επιχείρηση του.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αλλά λίγο μετά συνελήφθη από την αστυνομία στο Merchtem. Είχε βάλει φωτιά στο όχημα στο οποίο βρισκόταν το όπλο της δολοφονίας και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με ποδήλατο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το όλο γεγονός είχε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας που σκοτώθηκε ήταν επικεφαλής οργάνωσης ναρκωτικών.

Μετά τον θάνατό του, ο αδερφός του έγινε επικεφαλής της οργάνωσης, ενώ η σύζυγός του κατείχε δευτερεύοντα ρόλο για κάποιο διάστημα, μέχρι να απομακρυνθεί από την οργάνωση. Τον Δεκέμβριο του 2020, πραγματοποιήθηκαν σειρά ελέγχων στα σπίτια των υπόπτων.

Αυτό έδειξε ότι τα 12 μέλη, κυρίως Αλβανοί και Βούλγαροι, εισήγαγαν και εξήγαγαν κοκαΐνη από το Strombeek-Bever. Διακινούσαν τουλάχιστον 84 κιλά κοκαΐνης.

Ενώ η δίκη για την ομάδα ναρκωτικών έχει τελειώσει, μια άλλη δίκη έχει ξεκινήσει στο Βέλγιο. Πρόκειται για τον δράστη της δολοφονίας του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας. Είναι ένας Αλβανός επί πληρωμή δολοφόνος ονόματι Afrim Mema, 40 ετών.

Ο Αφρίμ Μέμα βρίσκεται στη φυλακή, εν αναμονή της δίκης του. Ο Μέμα παραδέχτηκε ότι είχε προσληφθεί ως δολοφόνος για να σκοτώσει το θύμα.

Το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του Leuven Assize Court πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη προκαταρκτική ακρόαση για αυτόν. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συζητήθηκαν πολλά σχετικά με τη χρήση των δεδομένων «Sky ECC» κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Μάλιστα, ο Μέμα συνελήφθη πριν αποκαλυφθούν οι συνομιλίες του στο «Sky ECC».

Ο Γενικός Εισαγγελέας Μπεν Πίτερς ήταν ανένδοτος με μια «τολμηρή δήλωση»: «Βγάλτε τον από το τραπέζι, δεν χρειαζόμαστε πραγματικά αυτές τις πληροφορίες. Ο κατηγορούμενος έχει ήδη ομολογήσει».

Νωρίτερα στη δικογραφία, η ακροαματική διαδικασία έπρεπε να αναβληθεί για τέσσερις μήνες, καθώς η υπεράσπιση είχε καταθέσει τελευταία στιγμή 267 σελίδες συμπερασμάτων, μεταξύ των οποίων και για το «Sky ECC».

Οι υπόλοιποι δικαστες ήθελαν χρόνο για να το εξετάσουν. Παρά τη δήλωση του Pieters, η υπεράσπιση συνέχισε με μια δίωρη διαμάχη ενάντια στα μηνύματα μέσω του Sky ECC.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους Kris Luyckx και Joke Bleys, αυτά υπεκλάπησαν παράνομα.

Ο ιατροδικαστής είχε διεξαγάγει την έρευνά του για τον κατηγορούμενο Μέμα στα αγγλικά, καθώς δεν μιλάει ολλανδικά ή γαλλικά, και σε όλες τις διαδικασίες βοηθούνταν από έναν αγγλικό διερμηνέα.

Ωστόσο, βάσει του νόμου περί γλώσσας, η υπεράσπιση έθεσε ερωτήματα σχετικά με το επίπεδο αγγλικών του εμπειρογνώμονα.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι οι τρεις κλητευόμενοι μάρτυρες, που βρίσκονται στη φυλακή στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ανακριθούν μέσω βίντεο. Στις 19 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Peter Hartoch θα λάβει απόφαση σχετικά με τα δεδομένα από το Sky ECC και τις λίστες μαρτύρων.

...

Υπόθεση "Sky ECC" στο Βέλγιο: Η δίκη "Encro" αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου - Δεκάδες Αλβανοί μεταξύ των 129 κατηγορουμένων

Μια μεγάλη δίκη εναντίον ενός τεράστιου διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, για το οποίο περισσότερα από 100 άτομα θα παρουσιαστούν στο Δικαστήριο των Βρυξελλών, αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου. ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου