Υπόθεση "Sky ECC" στο Βέλγιο: Η δίκη "Encro" αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου - Δεκάδες Αλβανοί μεταξύ των 129 κατηγορουμένων

Υπόθεση "Sky ECC" στο Βέλγιο: Η δίκη "Encro" αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου - Δεκάδες Αλβανοί μεταξύ των 129 κατηγορουμένων

Μια μεγάλη δίκη εναντίον ενός τεράστιου διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, για το οποίο περισσότερα από 100 άτομα θα παρουσιαστούν στο Δικαστήριο των Βρυξελλών, αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία με την κωδική ονομασία «Encro» περιλαμβάνει 129 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και Αλβανούς πολίτες, 40 εκ των οποίων συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, εκβιασμό και απαγωγή.

Οι κατηγορίες εναντίον τους ήρθαν στο τέλος μιας έρευνας που αποκάλυψε τις επικοινωνίες στην εφαρμογή Sky ECC, που χρησιμοποιείται ευρέως από εγκληματικές οργανώσεις το 2021.

Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «τιτάνια επιχείρηση», η οποία έφτασε στο δικαστήριο μετά από έκτακτη έρευνα της αστυνομίας και της εισαγγελίας.

Η εφαρμογή «Sky Encro Chat» συζητείται ευρέως και στην Αλβανία, καθώς έχει ρίξει φως σε αρκετά εγκληματικά γεγονότα που αφορούν πρώην αρχηγούς της Αλβανικής Αστυνομίας.

...

Στις 6 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη δίκη ναρκωτικών στο Βέλγιο για το αλβανικό δίκτυο μαφίας που ανακαλύφθηκε από το SKY ECC

Στις 6 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου των Βρυξελλών η μεγαλύτερη δίκη ναρκωτικών σε αυτή τη χώρα. Δικάζονται 125 κατηγορούμενοι, ως επί το πλείστον μέλη της αλβανικής και μαρο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου