Σε 5 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε δικηγόρος στο Βέλγιο που συνομιλούσε μέσω "SKY ECC" με Αλβανούς διακινητές

Σε 5 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε δικηγόρος στο Βέλγιο που συνομιλούσε μέσω "SKY ECC" με Αλβανούς διακινητές

Ο 33χρονος δικηγόρος Sahil Malik συνελήφθη τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια του πρώτου μεγάλου κύματος συλλήψεων στο πλαίσιο της επιχείρησης Sky ECC. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο δικηγόρος συμμετείχε σε ομάδες συνομιλίας εγκληματιών ναρκωτικών μέσω Sky ECC.

...

Υπόθεση "Sky ECC" στο Βέλγιο: Η δίκη "Encro" αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου - Δεκάδες Αλβανοί μεταξύ των 129 κατηγορουμένων

Μια μεγάλη δίκη εναντίον ενός τεράστιου διεθνούς δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, για το οποίο περισσότερα από 100 άτομα θα παρουσιαστούν στο Δικαστήριο των Βρυξελλών, αναβλήθηκε για τις 18 Δεκεμβρίου. ...

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, το ανερχόμενο αστέρι στο δικηγορικό επάγγελμα, το πολυμήχανο αγόρι από τα νότια της Αμβέρσας που υπερασπιζόταν πορτοφολάδες, κλέφτες, έφηβους μαστροπούς, αλλά κυρίως πολλούς, πάρα πολλούς εμπόρους ναρκωτικών, αποδείχθηκε απλώς «ένας από αυτούς».

Ο Sahil Malik χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Sher» στο σύστημα Sky ECC. Για μέρες, οι Βέλγοι ανακριτές μπορούσαν να διαβάζουν συνομιλίες μεταξύ εγκληματιών και διακινητών ναρκωτικών για το πώς έβαζαν λαθραία κοκαΐνη στο λιμάνι της Αμβέρσας. Στις 2 Μαΐου 2020, ένας Αλβανός γκάνγκστερ ρώτησε τον «Σερ», αν μπορούσε να μάθει τι είχε συμβεί σε ένα φορτίο κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί στην αποβάθρα 1742. Ο Σερ απάντησε ότι είχε ρωτήσει ένας συνταξιούχος, του οποίου η γυναίκα εργαζόταν ακόμα στο λιμάνι. Θα μπορούσε να δώσει επαφές και στον Αλβανό. Σε άλλες συνομιλίες δηλώνει ότι είχε επαφές στο τελωνείο που μπορούσαν να ελέγξουν αν τα κοντέινερ είχαν επιλεγεί για τον σαρωτή ή όχι.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, αφού κέρδισε μια δίκη, ο «Σερ» είπε: «Όλος ο φάκελος είναι στα σκουπίδια». Ελπίζω οι φίλοι σου να έχουν δίκιο και να έρθουν με μια μεγάλη αθλητική τσάντα».

Ο Malik αρχικά αρνήθηκε ότι κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Sher», αλλά μετά τη σύλληψή του έκανε εν μέρει ομολογίες. «Καταλαβαίνω ότι έχω πρόβλημα», φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Ο Malik δεν επιτρέπεται πλέον να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. «Όταν διάβασε τις συνομιλίες, συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν άξιος της διμοιρίας», είπε ο δικαστής. Καταδικάστηκε την Τρίτη σε φυλάκιση πέντε ετών, εκ των οποίων οι 20 μήνες με αναστολή, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Το δικαστήριο κατάσχεσε 161 χιλ. ευρώ. Έχει ακόμη χρόνο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου