Ο Αλβανός που ηγείται του καρτέλ ναρκωτικών Κολομβίας-Εκουαδόρ-ΕΕ, υπό έρευνα για ξέπλυμα 31 εκατ. δολαρίων

Ο Αλβανός που ηγείται του καρτέλ ναρκωτικών Κολομβίας-Εκουαδόρ-ΕΕ, υπό έρευνα για ξέπλυμα 31 εκατ. δολαρίων

Ο Dritan Gjika, φερόμενος ως ηγέτης της αλβανικής μαφίας στην Κολομβία, τον Ισημερινό και την ΕΕ, ερευνάται για ξέπλυμα 31 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εισαγγελία του Ισημερινού τον συνδέει με τέσσερα άλλα άτομα, τον Mario S., την Carina E., τον Carlos G. και τον Πάμπλο Χ., σε σχέση με το ξέπλυμα του παράνομου ποσού. Επτά εταιρείες ή νομικά πρόσωπα εμπλέκονται επίσης στην υπόθεση.

Ο δικαστής έχει διατάξει προληπτική κράτηση, κατάσχεση περιουσίας και δέσμευση λογαριασμών για τους κατηγορούμενους. Έχει επίσης διατάξει την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον Gjika.

Πέντε άτομα, οι Julio L., Jonnathan L., Bryan L., Javier C. και Teresa P., συνελήφθησαν στις 7 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της επιχείρησης "Πάμπα", που διεξήχθη σε διάφορες πόλεις του Ισημερινού και στην Ισπανία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η οργάνωση δρούσε στο Guayas, όπου διατηρούσε μια εταιρεία μεταφοράς χρημάτων και ναρκωτικών μέσω φορτηγών.

Επιπλέον, λειτουργούσε στο Guayas, Los Ríos, Cotopaxi και Santa Elena, ξέπλυμα χρημάτων από ναρκωτικά, με επικεφαλής τον Gjika και άλλους.

Για το σκοπό αυτό, δημιούργησαν εταιρείες εξαγωγής αγροτικών προϊόντων (κυρίως μπανανών), αγοραπωλησίας ακινήτων, παραγωγής κρέατος και κάνναβης. Από τα παράνομα κέρδη, απέκτησαν ακίνητα και πολυτελή οχήματα.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων και την αποκάλυψη του πλήρους εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου