Μπλίνκεν: «Δεν επιθυμούμε την επιστροφή των συγκρούσεων στα Βαλκάνια»

Μπλίνκεν: «Δεν επιθυμούμε την επιστροφή των συγκρούσεων στα Βαλκάνια»

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες συζήτησαν τον ρόλο της συμμαχίας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και στην προώθηση της ειρήνης. Ο Αμερικανός επικεφαλής διπλωμάτης είπε ότι αυτό που δεν θέλουν να δουν σε αυτή την περιοχή είναι η επιστροφή των συγκρούσεων.

Ο Μπλίνκεν μίλησε επίσης για τις εντάσεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου που κατοικείται από την πλειοψηφία των Σέρβων, οι οποίες ξεκίνησαν τον Μάιο και κορυφώθηκαν τον Σεπτέμβριο.

«Η συμμαχία απάντησε αποφασιστικά στους παράγοντες που στοχεύουν να αποσταθεροποιήσουν το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου. Όπως κάναμε νωρίτερα φέτος, έχουμε αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στην [ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο] KFOR. Έχουμε επίσης εμβαθύνει τη συνεργασία μας με τη δύναμη που ηγείται η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Αυτό ήταν επίσης ένα σημαντικό μέρος της συζήτησής μας αυτές τις δύο ημέρες», είπε ο Μπλίνκεν.

...

Βούτσιτς: «Οι Σέρβοι στο Κόσοβο επαναστάτησαν στην τρομοκρατία του Κούρτι - Λευκή κάρτα από τους διεθνείς για να μας επιτεθούν»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς προέβη σε δηλώσεις για τα γεγονότα στο βορρά με το Κόσοβο, λέγοντας πως σήμερα είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες για τη Σερβία και τον λαό της, από το 200...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου