Έκδοση Αλβανού στην Αυστρία από την ΕΛΑΣ έπειτα από τρία χρόνια ερευνών

Έκδοση Αλβανού στην Αυστρία από την ΕΛΑΣ έπειτα από τρία χρόνια ερευνών

Δύο αρχικά άγνωστοι δράστες μπήκαν σε κατοικία στο Strengberg γύρω στις 17:20. στις 10 Δεκεμβρίου 2019 και έκλεψαν ένα ρολόι και πολλά κοσμήματα.

Οι δράστες έφυγαν με αυτοκίνητο ακολουθούμενοι από το θύμα.

Μετά από σύντομη καταδίωξη, άφησαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν ενοικιάσει, σε εργοτάξιο λόγω κίνησης και το έσκασαν με τα πόδια.

Οι υπάλληλοι της Κρατικής Εγκληματικής Αστυνομίας της Κάτω Αυστρίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 34 και 37 ετών τώρα, ως ύποπτους δράστες και εντόπισαν τον δρόμο διαφυγής τους προς τη Σλοβενία τον Δεκέμβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια ενός τυχαίου ελέγχου ξενοδοχείου στην Celica Ljubljana της Σλοβενίας, οι δύο κατηγορούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν ξανά.

Ωστόσο, οι Σλοβένοι αστυνομικοί κατάφεραν να ανακτήσουν μερικά από τα κλοπιμαία που προέρχονταν από την διάρρηξη του Strengberg, καθώς και την ταυτότητα ενός εκ των κατηγορουμένων.

Ο 37χρονος πλέον κατηγορούμενος συνελήφθη στην Ελβετία στις 17 Ιουλίου 2022 και εκδόθηκε στην Αυστρία στις 27 Οκτωβρίου 2022. Εν τω μεταξύ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνευ όρων τριάμισι χρόνια.

Ο άλλος κατηγορούμενος, τώρα 34 ετών, συνελήφθη στην Ελλάδα στις 10 Οκτωβρίου 2023 βάσει υφιστάμενου ευρωπαϊκού εντάλματος και εκδόθηκε στην Αυστρία στις 9 Νοεμβρίου 2023.

Συνελήφθη από αξιωματικούς της εγκληματικής αστυνομίας της Κάτω Αυστρίας και ομολόγησε τις κλοπές όταν ανακρίθηκε.

Εισήχθη στη φυλακή Wiener Neustadt με εντολή της εισαγγελίας του Wiener Neustadt.

Οι δύο άνδρες λέγεται επίσης ότι είναι υπεύθυνοι για άλλες τρεις διαρρήξεις στις περιοχές Melk και Wiener Neustadt. Έχουν κλέψει χρήματα και κοσμήματα αξίας περίπου 12 χιλιάδων ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου