Εξάρθρωση σπείρας Αλβανών που είχε «ρημάξει» ναούς σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Εξάρθρωση σπείρας Αλβανών που είχε «ρημάξει» ναούς σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Σπείρα ιερόσυλων είχε ρημάξει 21 εκκλησίες και 18 παρεκκλήσια στη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά.

Μετά από έρευνα αρκετού χρονικού διαστήματος και την αξιοποίηση των στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ζακύνθου προέκυψε ότι οι τρεις Αλβανοί ηλικίας 39, 34 και 27 χρόνων είχαν προχωρήσει στη δράση τους από τις 28 Αυγούστου του 2022 ως τις 8 Απριλίου 2023.

Σε όλο αυτό το διάστημα είχαν διαρρήξει ναούς και παρεκκλήσια σε διάφορες περιοχές και είχαν αρπάξει χρήματα από τα παγκάρια και τάματα πιστών.

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν εν τέλει τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αργοστολίου όταν αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Κυλλήνης από πλοίο της γραμμής με το οποίο διέφυγαν από τον Πόρο της Κεφαλληνίας.

Οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία, 2.715,77 ευρώ, καθώς και τάματα και κοσμήματα από τις 18 διαρρήξεις που είχαν διαπράξει σε εκκλησίες στις περιοχές Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα.

Από αυτές, οι επτά είχαν γίνει από το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων ως το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας. Ακόμα έντεκα εξ αυτών, τις είχαν διαπράξει από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως τις αρχές Νοεμβρίου 2022.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και θα συσχετιστεί με αυτήν που είχε ήδη υποβληθεί στον αντίστοιχο εισαγγελέα στην Κεφαλονιά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου