Απορρίφθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα το αίτημα για σύσταση κοινοβουλευτικών ερευνών για τις παραχωρήσεις στην υγεία

Απορρίφθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα το αίτημα για σύσταση κοινοβουλευτικών ερευνών για τις παραχωρήσεις στην υγεία

Σε τεταμένη κατάσταση στην ολομέλεια της Αλβανικής Βουλής, όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατέλαβαν το βήμα, οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος καταψήφισαν το αίτημα της αντιπολίτευσης για αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Εκλογικής Μεταρρύθμισης. Απορρίφθηκε επίσης το αίτημα για σύσταση κοινοβουλευτικών ερευνών για τις παραχωρήσεις στην υγεία και διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, Gazmend Bardhi, είχε ζητήσει την αλλαγή του συμπροέδρου της δικομματικής επιτροπής, αντικαθιστώντας τον Enkelejd Alibeaj με τον Oerd Bylykbashi, μετά την κατάρρευση της ισορροπίας των ομάδων εντός αυτού του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης ομάδας βουλευτών της αντιπολίτευσης, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι πρόκειται για «εκτέλεση πολιτικού πλουραλισμού στο κοινοβούλιο» και κατηγόρησε την Πρόεδρο της Βουλής, Lindita Nikolla, ότι «χρησιμοποιείται» από τον Ράμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νικόλα έχει παραβιάσει τον κανονισμό της βουλής, καθώς την τελευταία στιγμή έβαλε στην ημερήσια διάταξη την ψήφιση αυτών των θεμάτων.

Η ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της Πέμπτης είχε στην ημερήσια διάταξη μόνο την ψηφοφορία για το ψήφισμα για το Κοσσυφοπέδιο και μια παρέμβαση με τον πρωθυπουργό, αλλά η Νικόλα αποφάσισε να θέσει σε ψηφοφορία όλους τους νόμους και τα σχέδια αποφάσεων που δεν ψηφίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απέκλεισαν σωματικά την έδρα του Προέδρου της Βουλής και υπουργών.

Την κοινοβουλευτική έρευνα για τις 4 δημόσιες συμβάσεις στον τομέα της υγείας, συνολικής αξίας περίπου 450 εκατομμυρίων δολαρίων, ζήτησαν 45 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τρεις από αυτές τις συμβάσεις βρίσκονται υπό έρευνα από την Ειδική Εισαγγελία SPAK για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και νομικές παραβάσεις.

Από την εξεταστική επιτροπή για τις συμβάσεις του αποτεφρωτηρίου, η πλειοψηφία αντιτάχθηκε σε κάθε άλλο αίτημα της αντιπολίτευσης για κοινοβουλευτική έρευνα και γιατί αυτό είναι ένα νομικό μέσο που έχει στα χέρια της η αντιπολίτευση για να ελέγξει την κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου