Σύλληψη έξι Σέρβων από την Europol για τη μεταφορά 782 κιλών ναρκωτικών από την Αλβανία

Σύλληψη έξι Σέρβων από την Europol για τη μεταφορά 782 κιλών ναρκωτικών από την Αλβανία

Έξι Σέρβοι πολίτες συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Europol, της Eurojust, της BIA και της Εισαγγελίας για το Οργανωμένο Έγκλημα στη Σερβία.

Είχαν ερευνηθεί εδώ και καιρό, ως οργανωτές της διακίνησης από την Αλβανία ποσότητας 782 κιλών μαριχουάνας, η οποία κατασχέθηκε το 2020 στο συνοριακό σημείο της Βατινής, κατά τον έλεγχο φορτηγού με σαρωτή.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο οργανωτή της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος Μ.Μ., 35 ετών, καθώς και μέλη με τα αρχικά Σ. Γ., 36 ετών, Σ.Ν., 34 ετών, Μ. Μ., 32 ετών, Π.Σ., 42 ετών και ο Z.J., 41 ετών, ενώ άλλοι τρεις ύποπτοι βρίσκονται σε κρατητήρια σε Σερβία και Γαλλία.

Αυτή η οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία αποτελείται από 20 άτομα, φέρεται να εμπλέκεται στο διεθνές εμπόριο ναρκωτικών.

Οι διοργανωτές και τα μέλη αυτής της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας φέρονται επίσης να συμμετείχαν στη μεταφορά περισσότερων από έξι τόνων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στη Σερβία το 2020.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η εν λόγω οργανωμένη εγκληματική ομάδα την περίοδο 12.2. 2020 έως τις 16 Μαρτίου 2020, στο έδαφος της Αλβανίας και της Σερβίας, αγόρασε, μετέφερε και μεσολάβησε για την αγοραπωλησία της ναρκωτικής ουσίας - μαριχουάνας.

Σε μία μόνο από τις κατασχέσεις (2 Μαρτίου 2020), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 782 κιλά μαριχουάνας στη συνοριακή διέλευση Βατίνης. Κατά την προανακριτική διαδικασία, ελήφθησαν στοιχεία σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής Sky μέσω διεθνούς νομικής συνδρομής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου