20 Αλβανοί ενώπιον του δικαστηρίου στο Βέλγιο για καλλιέργειες ναρκωτικών

20 Αλβανοί ενώπιον του δικαστηρίου στο Βέλγιο για καλλιέργειες ναρκωτικών

Μια μεγάλη δίκη διεξάγεται ενώπιον του 6ου τμήματος του ποινικού δικαστηρίου του Hainaut, στο Βέλγιο.

Περίπου είκοσι άτομα κατηγορούνται για πολλαπλά αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιώντας ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο επικοινωνιών που έχει γίνει πρωτοσέλιδο τα τελευταία χρόνια, το SKY ECC.

Αρκετές φυτείες διαλύθηκαν κοντά στην Αμβέρσα, το Bastogne στο Frameries και στο Boussu. Περίπου 300.000 ευρώ ενέργειας εκτρέπεται από δύο σπίτια στην Αμβέρσα, εις βάρος ενός διανομέα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η εταιρεία Ores ζητά αποζημίωση για την κλοπή ενέργειας από φυτείες στη Βαλλονία. Και εδώ πρόκειται για πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ο Admir, ένας Αλβανός που ζει στην Αμβέρσα, θεωρείται από την εισαγγελία αρχηγός μιας ένωσης που δραστηριοποιείται σε πολλές φυτείες κάνναβης που ανακαλύφθηκαν, πουλώντας και κοκαΐνη

Μόνο κάποιοι από τους κατηγορούμενους, γενικά αλβανικής υπηκοότητας, παραδέχονται ότι έπαιξαν το ρόλο του κηπουρού σε αυτές τις φυτείες. Η αναπληρώτρια εισαγγελέας Céline Carette, συνόψισε τις έρευνες στο κατηγορητήριό της και δήλωσε ότι καμία δικαιοδοσία στη χώρα δεν κήρυξε το απαράδεκτο των ποινικών διώξεων στο πλαίσιο των δοκιμών του SKY ECC.

Η νομιμότητα της έρευνας θα αμφισβητηθεί από τους δικηγόρους υπεράσπισης και συγκεκριμένα από τον Me Jean-Philippe Mainz, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Το πρωί της Τετάρτης ο ποινικός δικηγόρος ρώτησε τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας από πού πήρε ορισμένα στοιχεία για τηλεφωνικές επιχειρήσεις.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2020, η εταιρεία Ores παρατήρησε συνωστισμό σε μια καμπίνα που βρίσκεται στην rue Grande στο Hornu, ένα σημάδι ότι ένα σπίτι θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια κουλτούρα κάνναβης.

Γίνεται θερμική ανάλυση σε ύποπτο σπίτι και, πράγματι, υπάρχει έντονη απελευθέρωση θερμότητας. Το σπίτι νοικιάζεται από έναν άνδρα που έχει δώσει ψεύτικη ταυτότητα.

Από τις 29 Δεκεμβρίου το σπίτι τέθηκε υπό επιτήρηση. Υπάρχει ένα αυτοκίνητο, το οποίο έχει ήδη ελεγχθεί στην Αμβέρσα. Αυτό το αυτοκίνητο πραγματοποίησε δεκαεπτά δρομολόγια μετ' επιστροφής μεταξύ Αμβέρσας και Μονς μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2020 και 5 Ιανουαρίου 2021.

Στις 11 Ιανουαρίου 2021, αυτό το αυτοκίνητο εθεάθη μπροστά από ένα σπίτι που βρίσκεται στη rue du Chêne στο Noirchain.

Αργότερα, άλλα σπίτια στο χωριό Frameris ήταν ύποπτα ότι φιλοξενούσαν καλλιέργειες κάνναβης, ειδικά στην rue de Pâturages και στον ρωμαϊκό δρόμο στο Noirchain. Στις 18 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε αυτά τα διαφορετικά διαμερίσματα.

Υπολείμματα καλλιέργειας και ένας κατεστραμμένος ηλεκτρικός μετρητής βρέθηκαν στην οδό Grande στο Hornu. Στην rue de Pâturages στο Noirchain, η αστυνομία βρήκε 580 φυτά σε τρεις χώρους καλλιέργειας. Εκεί έπαθε ζημιά και ο ηλεκτρικός μετρητής. Στο σημείο συνελήφθησαν αρκετά άτομα. Φυτά βρέθηκαν και σε άλλα σπίτια.

Οι ύποπτοι είναι άτομα αλβανικής υπηκοότητας που ζουν στην Αμβέρσα, ορισμένοι από τους οποίους έχουν οικογενειακούς δεσμούς, γεγονός που ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Τα μηνύματα και οι φωτογραφίες δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ενοχή των κατηγορουμένων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Η γενετική πραγματογνωμοσύνη που έγινε στα αντικείμενα που βρέθηκαν στα διαμερίσματα ενισχύει την πεποίθηση της εισαγγελίας.

Το πρωί της Τετάρτης, η Σελίν Καρέτ ζήτησε ποινές σε βάρος των κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένης ποινής φυλάκισης πέντε ετών και προστίμου 2.000 ευρώ κατά του Admir.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου