Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αλβανία καταδικάζει τις απειλές κατά της δικαιοσύνης

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αλβανία καταδικάζει τις απειλές κατά της δικαιοσύνης

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία καταδίκασε τις απειλές κατά των στελεχών του συστήματος δικαιοσύνης στην Αλβανία.

Μετά την αμερικανική και τη βρετανική πρεσβεία, η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αλβανία αντέδρασε βαθιά ανήσυχη για τις απειλές κατά των δικαστικών αρχών.

Η ΕΕ ζητά από τις αλβανικές αρχές να διερευνήσουν γρήγορα αυτές τις απειλές και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

«Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αλβανία ανησυχεί βαθύτατα για τις απειλές που γίνονται στις δικαστικές αρχές που εργάζονται καθημερινά για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία. Χαιρετίζουμε τη δέσμευση των αλβανικών αρχών να διερευνήσουν γρήγορα αυτές τις απειλές και να λογοδοτήσουν οι δράστες. Η ΕΕ υποστηρίζει πλήρως όλους τους αξιωματούχους που εργάζονται για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία, καταδικάζει κάθε μορφή απειλητικής συμπεριφοράς απέναντί τους και συνεχίζει να στηρίζει τη χώρα στις προσπάθειές της να ενισχύσει το κράτος δικαίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία του Κράτους προχώρησε στην ενισχυμένη φρουρά της εισαγγελέα του SPAK, Doloresa Musabelliu, αφού ο μετανιωμένος Artan Tafani ομολόγησε ότι ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, Laert Haxhiu, σχεδίαζε να εξοντώσει εκείνη ή συγγενείς της.

Η εισαγγελέας των ειδικών υποθέσεων στο SPAK, με πιο πρόσφατη τη σφαγή στη γέφυρα Vajgurore, βρέθηκε στο στόχαστρο των ισχυρών της Lushnja, αφού ζήτησε ισόβια κάθειρξη για δύο φίλους του Haxhiu, Orges Bilbili και Anterio Kaloshi.

Πολύ αξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι υπό ειδική προστασία τέθηκε και η οικογένεια της εισαγγελέα, για την οποία προστασία ζήτησε από την αστυνομία ο επικεφαλής του SPAK, Αλτίν Ντουμάνι. Μέχρι τώρα, δύο γυναίκες δικαστές και η εισαγγελέας Musabelliu έχουν τεθεί υπό ειδική φρουρά από αυτή την ειδική δομή κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Μετά την κράτηση της ειδικού εισαγγελέα, ο προϊστάμενος του SPAK ζήτησε αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας και αυξημένη προστασία του κτιρίου από τη Φρουρά της Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου