Δωρεά 34 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ για το Κόσοβο

Δωρεά 34 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ για το Κόσοβο

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, και ο αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Kerry T Monaghan Hogler, υπέγραψαν την Παρασκευή δωρεά άνω των 34 εκατομμυρίων δολαρίων για το Κοσσυφοπέδιο.

Η συμφωνία που υπογράφηκε χθες αποσκοπεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου μέσω επενδύσεων σε δημόσιους θεσμούς.

Η Πρόεδρος Osmani είπε ότι η δωρεά θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης, στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και στην προώθηση της διαφάνειας.

Είπε ότι πέρα από την οικονομική βοήθεια, η συμφωνία είναι απόδειξη της σταθερότητας της εταιρικής σχέσης μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Πρίστινα, Τζεφ Χοβενιέ, είπε ότι αυτή η δωρεά θα στηρίξει τους αμερικανικούς στρατηγικούς στόχους για το Κοσσυφοπέδιο.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στον λαό του Κοσσυφοπεδίου παραμένει ακλόνητη, υπογραμμίζοντας ότι από το τέλος του πολέμου έχουν επενδυθεί περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κοσσυφοπέδιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου