Κλείνει ο άξονας Orikum-Dukat λίγο καιρό αφού τέθηκε σε λειτουργία

Κλείνει ο άξονας Orikum-Dukat λίγο καιρό αφού τέθηκε σε λειτουργία

Η Αλβανική Οδική Αρχή ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 11.09.2023 θα κλείσει ο άξονας Orikum-Dukat. Όπως μαθαίνεται αιτία είναι η επανέναρξη της ασφαλτόστρωσης του εν λόγω δρόμου.

Ο άξονας Orikum - Dukat, ένα σημαντικό τμήμα που συνδέει τον περιφερειακό Αυλώνας με τη σήραγγα του Λογαρά, μήκους περίπου χιλιομέτρων, τέθηκε σε λειτουργία χωρίς να τελειώσουν τα έργα, κατά τη θερινή περίοδο.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κυκλοφορούν από Δευτέρα έως Παρασκευή με κατεύθυνση την παλαιά εθνική οδό Orikum-Llogara, ενώ η μετακίνηση στον δρόμο Orikum-Dukat θα γίνεται μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Ο εν λόγω δρόμος παραχωρήθηκε στην εταιρεία «Gjikuria» με διαχειριστές τους Milo Gjikuria, Ardmir Doda, Florenc Gjikuria για την αξία των 50,5 εκατ. ευρώ.

Ο άξονας Orikum-Dukat άρχισε το 2018, καθώς οι Rama και Balluku, στις 20 Ιουνίου, δήλωσαν ότι τα έργα σε αυτόν τον δρόμο θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2024.

Ο δρόμος θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, αφού η διάρκεια των εργασιών στον συγκεκριμένο δρόμο έχει προβλεφθεί για 13 χρόνια, εκ των οποίων τα 3 θα είναι κατασκευή και τα 10 χρόνια συντήρηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου