Ράμα: «Δεν ντρέπομαι, ούτε ζητώ συγγνώμη για όποιον σοσιαλιστή έκλεψε πισώπλατα».

Ράμα: «Δεν ντρέπομαι, ούτε ζητώ συγγνώμη για όποιον σοσιαλιστή έκλεψε πισώπλατα».

Από την Εθνοσυνέλευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ήταν ξεκάθαρος προς όλους ότι η κυβέρνηση του δεν θα ήταν ασπίδα για κανέναν. Ο Ράμα τόνισε ότι δεν θα εμποδίσει το έργο του SPAK στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της Αλβανίας ελπίζει ότι και το SHISH (Αλβανική Υπηρεσία Πληροφοριών) θα γίνει μέρος αυτού του αγώνα.

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση και το κόμμα να εμποδίσει το SPAK να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Περιμένω ότι και το SHISH θα συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα. Περιμένω ότι το SHISH θα μεταμορφωθεί, χρειάζεται επαγγελματισμός», είπε ο Ράμα

Ο Ράμα έχει απάντηση για όσους τον κατηγορούν ότι τους «απογοήτευσε». Όπως είπε, χαίρεται που το SPAK και η νέα δικαιοσύνη καθάρισαν όλους όσους φαινομενικά δούλευαν τη μέρα αλλά έκλεβαν τη νύχτα.

Ζητώντας από όλους τους σοσιαλιστές να μην πέφτουν θύματα πλουτισμού σε βάρος άλλων, καθώς ποτέ «δεν γίνεται χαλάλι».

«Δεν ντρέπομαι, ούτε ζητώ συγγνώμη», είπε για όσα από τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος συνελήφθησαν για διαφθορά και κατάχρηση, προσθέτοντας «Δεν είναι δική μου ευθύνη να κοκκινίσω ή να ζητήσω συγγνώμη. Δεν νιώθω κάτι άλλο πέρα από αηδία για όποιον έφαγε πίσω από τις δικές μου πλάτες και του αλβανικού λαού».

Ο Ράμα είπε ότι όλα εκείνα τα μέλη που θα προδώσουν την εμπιστοσύνη και θα διαπράξουν διαφθορά, θα τιμωρηθούν. Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη που έχουν λάβει οι παραθαλάσσιες πόλεις της χώρας και όχι μόνο. Πρόσθεσε ότι ακόμη και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές από τη θάλασσα έχουν επηρεαστεί από έναν νέο άνεμο αλλαγής.

Για την υπόθεση Μπελέρη τόνισε ότι η ελληνική πλευρά σε αυτό το θέμα δεν δέχεται κανένα επιχείρημα παρά μόνο επιμένει στην αποφυλάκισή του. Αλλά τόνισε ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης για τη νέα δικαιοσύνη στη χώρα έχει αλλάξει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της δικαιοσύνης.

«Δείτε προσεκτικά τι συζητείται αυτή τη στιγμή μεταξύ μας και της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα τι ζητά η ελληνική πλευρά από την κυβέρνηση, από εμένα προσωπικά. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς είναι δυνατόν η ελληνική πλευρά να μην ακούει κανένα επιχείρημα, παρά μόνο να επιμένει ότι, όπως λένε, η πολιτική μας βούληση πρέπει να λύσει όπως νομίζουν, ένα ζήτημα για το οποίο, αυτά τα νέα όργανα δικαιοσύνης, έχουν κάνει τις δικές τους ενέργειες και έχουν δώσει τις δικές τους αποφάσεις, ανεξάρτητα από εμάς ή από αυτούς. Δεν έχω κάτι νέο να πω για το θέμα και δεν έχουμε ουσιαστική συζήτηση με την ελληνική πλευρά για την ουσία του θέματος», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου