Σύλληψη Αλβανού με διεθνές ένταλμα από την Ιταλία για εισαγωγή 6 τόνων κοκαΐνης από την Ολλανδία

Σύλληψη Αλβανού με διεθνές ένταλμα από την Ιταλία για εισαγωγή 6 τόνων κοκαΐνης από την Ολλανδία

Ο Αλβανός πολίτης, που συνελήφθη πριν από δύο ημέρες στην πόλη Λατς, καταζητούμενος από τις ιταλικές αρχές, κατηγορούμενος ως συμμέτοχος σε εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από άλλους Αλβανούς, είχε εισαγάγει 6 τόνους κοκαΐνης από την Ολλανδία στο Μιλάνο.

Ο Dodaj είχε εισαγάγει κοκαΐνη από την Ολλανδία μέσω της συμμορίας του από το λιμάνι του Ρότερνταμ, όπου σύμφωνα με την ανάλυση του ιταλικού μέσου Corriere Della Sera, οι Αλβανοί εγκληματίες μπορεί να δωροδοκούσαν ακόμη και τους εργάτες για να αποφύγουν τους ελέγχους στα κοντέινερ από τη που έρχονταν από τη Νότια Αμερική.

Ο Edmond Dodaj ήταν μόνιμος στις Ειδικές Δυνάμεις στην Αλβανία, όταν υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Saimir Tahiri. Ο Dodaj είναι νεαρός σε ηλικία, αλλά ανήκει στην «παλιά σχολή» των αλβανικών συμμοριών, που έχουν προ πολλού αναρριχηθεί στην ιεραρχία από «ανειδίκευτος» σε προνομιούχο διαμεσολαβητή, τόσο από τη μαφιόζικη οργάνωση «Ndrangheta», όσο και από τη Νότια Αμερική.

Ο 42χρονος, καταζητούμενος εδώ και 10 χρόνια, συνελήφθη στην πόλη Λάτς με σκοπό την έκδοση του στην Ιταλία μετά την κήρυξη του ως διεθνώς καταζητούμενου από την Ιντερπόλ. Το δικαστήριο του Μιλάνου είχε εκδώσει σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, για το ποινικό αδίκημα «Εγκληματική ομάδα στον τομέα της διακίνησης ναρκωτικών», όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας της Ιταλίας.

Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον των Ιταλικών ΜΜΕ στην παρούσα φάση, είναι το εάν ο Dodaj θα μιλήσει όταν δικαστεί στην Ιταλία. Θα συνεργαστεί για να αποκαλύψει το δίκτυο συνεργατών, αντιπάλων ή τους προστάτες του, οι οποίοι σύμφωνα με την Corriere Della Sera, θα μπορούσαν να είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ή ακόμη και πολιτικοί.


Σύλληψη διεθνώς καταζητούμενου Αλβανού στα Τίρανα

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές 42χρονος από το Φιέρι, αφού κηρύχθηκε διεθνώς καταζητούμενος για το ποινικό αδίκημα της «Εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών». Όπως μαθα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου