Το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση Ράμα-Μακ Γκόνιγκαλ

Το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση Ράμα-Μακ Γκόνιγκαλ

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος και ειδικός, Τζον Σίντλερ, κάλεσε το αμερικανικό Κογκρέσο να ερευνήσει την υπόθεση Ράμα-Μακ Γκόνιγκαλ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δημοσιογράφος λέει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει την τάση να θάβει αυτή την υπόθεση, η οποία είναι ακόμη πιο σοβαρή από τον ρωσικό φάκελο του Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ.

«Η μόνη ελπίδα για να βγει η αλήθεια είναι να ενδιαφερθεί το Κογκρέσο για τις βρώμικες βαλκανικές συμφωνίες του McGonigal... το πλήρες πανόραμα των ενεργειών του McGonigal στην Αλβανία είναι μια συγκλονιστική ιστορία που θα συγκλονίσει την Ουάσιγκτον πέρα από το FBI», γράφει.

«Σε αντάλλαγμα για μετρητά, ο McGonigal είχε γίνει ένα μεγάλο βάρος για τον Ράμα και τη σοσιαλιστική κυβέρνησή του, απειλώντας τους πολιτικούς αντιπάλους τους και εκβιάζοντας Αλβανούς ολιγάρχες με αντάλλαγμα την προστασία από τις αμερικανικές κυρώσεις. Αυτό ήταν ένα μυστικό κύκλωμα εκβιαστών που έμοιαζε με μαφία, το οποίο διοικούσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του FBI, το οποίο κέρδισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πολλές πηγές. Τέτοιες τακτικές του υποκόσμου δεν είναι καθόλου απροσδόκητες, αφού κατά τη δεκαετή διακυβέρνηση του Ράμα και των σοσιαλιστών του, η μικροσκοπική Αλβανία έγινε το επίκεντρο της Ευρώπης για το παγκόσμιο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, με τη σιωπηρή υποστήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αν και αυτό που ονομάζεται «υπόθεση McGonigal» στην Αλβανία συζητείται ευρέως, αυτή η συγκλονιστική ιστορία έχει αφήσει ελάχιστες εντυπώσεις στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ράμα και οι σύμμαχοί του είναι σε θέση να καταστείλουν τις ιστορίες των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν τη διαφθορά και τους δεσμούς τους με το διεθνές οργανωμένο έγκλημα», γράφει ο Σίντλερ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου