Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή επικυρώνει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 14ης Μαΐου στην Αλβανία

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή επικυρώνει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 14ης Μαΐου στην Αλβανία

Σχεδόν 3 μήνες πέρασαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου και η Ρυθμιστική Επιτροπή στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή Αλβανίας επικύρωσε αυτή τη Δευτέρα το τελικό αποτέλεσμα για τους δημάρχους.

Οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να ασκήσει έφεση κατά του αποτελέσματος με 6 μηνύσεις δεν είχαν καμία επίδραση στην αλλαγή του αποτελέσματος. Δυσαρέσκεια για την εκλογική διαδικασία εκφράστηκε και στην τελευταία συνάντηση για το αποτέλεσμα της 14ης Μαΐου.

Αν και εγκρίθηκε το αποτέλεσμα για το δημο Kukësi, όπου ο Safet Gjici επανεξελέγη στις 14 Μαΐου, μετά την παραίτησή του λόγω του σκανδάλου με το ροζ βίντεο μέσα στο γραφείο του, οι εκλογές θα επαναληφθούν, αλλά η πρόεδρος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία.

«Αυτή είναι η έγκριση του αποτελέσματος στις 14 Μαΐου. Για το τι συνέβη στη συνέχεια, η Επιτροπή δεν ασχολείται, το διάταγμα αναμένεται από τον Πρόεδρο» - είπε η Ilirjana Nano - πρόεδρος της ρυθμιστικής επιτροπής.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή πιστοποίησε και τη νίκη του Φρέντη Μπελέρη. Το αν θα υπάρξουν νέες εκλογές σε αυτόν τον Δήμο ή όχι, η απόφαση είναι στα χέρια του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ρυθμιστικής Επιστροπής. Μέχρι τότε στον Δήμο Χιμάρας θα συνεχίσει να ηγείται ο Γιώργο Γκόρο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου