Κατάσχεση περιουσίας αξίας 10 εκατ. ευρώ δολοφονηθέντος Αλβανού επιχειρηματία το 2020

Κατάσχεση περιουσίας αξίας 10 εκατ. ευρώ δολοφονηθέντος Αλβανού επιχειρηματία το 2020

Δέκα εκατομμύρια ευρώ περιουσιακά στοιχεία του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Paulin (Ndues) Gjergji και της οικογένειάς του κατασχέθηκαν από το Τμήμα Έρευνας για Ξέπλυμα Χρήματος της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Τιράνων, καθώς προέρχονται από εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν: 11 γκαράζ, 18 διαμερίσματα, 1 οικόπεδο, 2 εταιρείες, 1 βίλα, 3 ανώνυμες εταιρείες, 1 καζίνο και 9 οχήματα.

Η δολοφονία του Paulin Gjergji το 2020

Ο επιχειρηματίας Paulin Gjergji σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια σε ξενοδοχείο στον αυτοκινητόδρομο Milot-Mamurras κοντά στο χωριό Gjorm στο Kurbin, ενώ καθόταν στο τραπέζι με τον Bujar Lika. Οι δολοφόνοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς και μόλις μπήκαν στο λόμπι του ξενοδοχείου άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας και τους δύο.

Σε σχέση με αυτό το διπλό έγκλημα, τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη: ο Eduart Lamaj στο ρόλο του εκτελεστή, ενώ οι φίλοι του Ilir Lika (Xhepaj), Klaudio Përkolaj και Oltion Vlashi σε ρόλο βοηθών.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία της πόλης Κουρμπίν, τα κίνητρα του συμβάντος παραμένουν αδιευκρίνιστα, αλλά υπάρχουν έντονες αμφιβολίες ότι οι τέσσερις δράστες είχαν ως στόχο τη ληστεία του επιχειρηματία Paulin Gjergji.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου