Στη φόρα τα όργια παρανομίας με τις περιουσίες των Χιμαραίων - Στο κόλπο δημαρχείο, αστυνομία κ.α.

Στη φόρα τα όργια παρανομίας με τις περιουσίες των Χιμαραίων - Στο κόλπο δημαρχείο, αστυνομία κ.α.

Μπερίσα: «Ιδού ο λόγος που ο Ράμα κρατά τον Μπελέρη πολιτικό κρατούμενο»

Σε μια ακόμη ανάρτηση που αφορά τους λόγους της κράτησης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, προέβη ο Σαλί Μπερίσα στη σελίδα του στο facebook. Μέσω της ανάρτησής, δημοσιεύει μια καταγγελία την οποία του έστειλε κάποιος πολίτης, προφανώς από την περιοχή της Χιμάρας, και παράλληλα καταγγέλλει τα κίνητρα πίσω από την παρατεταμένη προφυλάκιση του Μπελέρη από τον Ράμα, τον οποίο χαρακτηρίζει για ακόμη μια φορά ως πολιτικό κρατούμενο που παλεύει με την κυβερνητική μαφία που κατατρώει τη Χιμάρα.

«Ο Φρέντης Μπελέρης κρατείται στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος, από το κελί του παλεύει με νύχια και με δόντια με την κυβερνητική μαφία που εισβάλλει ραγδαία στη Χιμάρα. Αυτή η επικίνδυνη μαφία, που έχει στην πρώτη γραμμή ένστολους, τοπικούς αξιωματούχους του κόμματος του εγκλήματος και των ναρκωτικών, πίσω από τους οποίους κρύβονται υψηλόβαθμοι υπουργοί, βουλευτές της αίρεσης της αναγέννησης (Σοσιαλιστικό Κόμμα), έχει εισβάλει στους λόφους και τις γραφικές περιοχές της Χιμάρας και χτίζει συνεχώς δεκάδες βίλες, μοτέλ, ξενοδοχεία. Καταγγελία πολίτη αποκαλύπτει αυτό που κάνει η κυβερνητική μαφία στη Χιμάρα.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο Έντι Ράμα κρατά τον Μπελέρη πολιτικό κρατούμενο.», γράφει ο Μπερίσα στην εισαγωγή για να ακολουθήσει η καταγγελία.

Η σύλληψη του φαίνεται ότι άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας στη Χιμάρα. Στον Αργιλαίο και τα Λάμανα εξελίσσεται ραγδαία ένα φαινόμενο παράνομων κατασκευών.

Ο νέος Δήμαρχος Χιμάρας, από την φυλακή, προειδοποίησε για την έναρξη σειράς δημόσιων καταγγελιών και για τη μάζα αυθαίρετων κατασκευών που επέτρεψαν με πελατειακό τρόπο τα πρώην στελέχη του Δήμου Χιμάρας και ο πρώην δήμαρχος Γκόρο, υποσχόμενος ότι θα παρέδιδε στη SPAK (Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος) αναλυτική έκθεση.

Σε αντίθεση με ό,τι έχει προωθήσει η κεντρική κυβέρνηση στα Τίρανα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ράμα για την προστασία της φύσης από τέτοια φαινόμενα των παράνομων κατασκευών και καταχρήσεων κρατικής ή ιδιωτικής περιουσίας, φαίνεται ότι στη Χιμάρα αυτά τα λόγια έπεσαν στο κενό.

Ο Ράμα έχει ενδιαφερθεί ουκ ολίγες φορές για την καθαριότητα της Χιμάρας αλλά φαίνεται ότι αυτή τη φορά η κατάσταση του έχει ξεφύγει, ή χειρότερα, ίσως δεν είχε πληροφορίες για την κατάσταση της επικράτειας και τις καταχρήσεις που έγιναν.

Τα αξιοζήλευτα φιλέτα της περιοχής έχουν περιέλθει αποκλειστικά στα χέρια ορισμένων ανθρώπων, κυρίως μη αυτόχθονων κατοίκων της Χιμάρας ή χειρότερα, λειτουργών της διοίκησης του Δήμου Χιμάρας και υψηλόβαθμων αστυνομικών και αρχηγών, πίσω από τους οποίους βρίσκεται η κυβέρνηση και τα μέλη των οικογενειών τους.

Από τα πλάνα και τις φωτογραφίες που παρασχέθηκαν από πηγές στο Δήμο Χιμάρας, προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου στη Χιμάρα, άνοιξαν δεκάδες εργοτάξια.

Πολλά κτίρια χτίστηκαν χωρίς άδεια και κατά παράβαση του νόμου, υπό το βλέμμα της αμέτοχης τοπικής αυτοδιοίκησης προφανώς με αντάλλαγμα τις ψήφους των εμπλεκομένων και των κύκλων ανθρώπων που οι ίδιοι επηρεάζουν, παρόλα αυτά η κάθοδος του Γκόρου για να διεκδικήσει την 4η του θητεία δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Η πολιτική κληρονομιά του Γκόρου φαίνεται ότι κινδυνεύει να αμαυρωθεί κάτω από τη σκιά των σκανδάλων που τον εμπλέκουν ανοιχτά και σε αυτή τη γιγαντιαία κατάχρηση των περιουσιών της κοινότητας που δεν τον ψήφισαν και τον εγκατέλειψαν, ειδικά στην πόλη της Χιμάρας με μαζικό τρόπο.

Αυτό το φαινόμενο που σχετίζεται με τις κατασχέσεις περιουσιών και το φαινόμενο των παράνομων κατασκευών στις οποίες εμπλέκονται άμεσα δημόσιοι λειτουργοί, μέλη της δημοτικής διοίκησης και στελέχη της Κρατικής Αστυνομίας ήταν ίσως ένας από τους βασικούς μηχανισμούς απόκτησης ψήφων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση από τον πρώην σοσιαλιστή δήμαρχο.

Υπό την επίβλεψη του, με τις συμμαχίες του, με την αδράνειά του και τους άμεσους υφισταμένους του, η Δημοτική Αστυνομία Χιμάρας, το INUK (Πολεοδομία), η Κρατική Αστυνομία στη Χιμάρα και άτομα με πολιτικούς δεσμούς ή υψηλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χιμάρας έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές και κλοπές δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων στη Χιμάρα.

Αυτός ο στενός κύκλος ανθρώπων φαίνεται ότι είχε εδώ και μια δεκαετία την αποκλειστικότητα της κλοπής και την αποκλειστικότητα των συναλλαγών ακινήτων.

Προφανώς, κάποιοι από αυτούς έχουν παραποιήσει ή νομιμοποιήσει έγγραφα κατά παράβαση του καταστατικού μέσω ειδικών και ευνοϊκών διαδικασιών από το Κτηματολόγιο Αυλώνα, όπου αποδεικνύονται διασυνδέσεις μεταξύ όσων κτίζουν χωρίς άδεια και των εργαζομένων εκεί.

Προφανώς, κάποιοι εξ αυτών έχουν πλαστογραφήσει ή νομιμοποιήσει έγγραφα κατά παράβαση του νόμου μέσω ειδικών και ευνοϊκών διαδικασιών από το κτηματολόγιο Αυλώνα, κάτι που αποδεικνύει τις διασυνδέσεις μεταξύ όσων κτίζουν χωρίς άδεια με άτομα που εργάζονται εκεί.

Στις τοποθεσίες Αργιλαίος και Λάμανα, οι πολίτες: Taulant Dedaj, υπάλληλος του Δήμου Χιμάρας, Erjon Zenelaj, υπάλληλος INUK για 10 χρόνια, Ilir Kadena, διοικητής του συνοριακού σταθμού της Χιμάρας, Renato Hodaj, υπάλληλος της πολεοδομίας, Kozma Kote, κάτοικος Ρόδου (ο οποίος είχε σχέση με τον με τον μαφιόζο Ballili και ο Μπερίσα πριν από χρόνια τον είχε καταγγείλει), ο Ll. Rapo, ο Andi Taullaj, ένας υπάλληλος της Κτηματολογίου Αυλώνας, του οποίου ο πατέρας είναι επίσης υπάλληλος της αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH), ο Viktor Gogaj, πρώην επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Χιμάρας, καθώς και ένας άλλος επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Χιμάρας, έχτισαν σπίτια και ξενοδοχεία χωρίς άδεια σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές περιοχές, αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον με ένα κοινόχρηστο οδόστρωμα από σκυρόδεμα.

Η άμεση εμπλοκή των στελεχών της Κρατικής Αστυνομίας στη Χιμάρα στην ανέγερση χωρίς άδεια και την κλοπή δημόσιας περιουσίας καθώς και η στενή συνεργασία αυτών των τμημάτων της αστυνομίας με τον Δήμο Χιμάρας τα τελευταία χρόνια φαίνεται να κάνει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Μπελέρης, γνωστός για το πολιτικό του θάρρος, έχει καταγγείλει το περιουσιακό πρόβλημα της Χιμάρας, όπου λόγω των καταχρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεκάδες Χιμαριώτες και αυτόχθονες οικογένειες έχασαν τις εκτάσεις των προγόνων τους.

Τεράστιες βίλες, δεύτερα ή τρίτα σπίτια τα οποία δεν μπορούν να αποτελούν αποτέλεσμα τίμιας εργασίας είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία για την κοινότητα των Χιμαραίων που αναζητούν τις προγονικές τους περιουσίες στις πόρτες του αλβανικού κράτους ή στα δικαστήρια χωρίς επιτυχία.

Ο πολιτικός κρατούμενος της Χιμάρας, υποστηριζόμενος από ειδικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης που τον αναγνώρισαν de facto ως Δήμαρχο της Χιμάρας, αρχίζει να προκαλεί πονοκεφάλους στους πρώην κυβερνώντες και τους κλέφτες της Χιμάρας που δεν τα λογάριασαν καλά την 12η Μαΐου».


Κρατούν στη φυλακή τον Μπελέρη και συνεχίζουν τις υφαρπαγές των περιουσιών των Χιμαραίων

Για περίπου 2 μήνες, ο νέος δήμαρχος του δήμου Χιμάρας, που εξελέγη με τις ψήφους των κατοίκων της περιοχής στις εκλογές της 14ης Μαΐου, Φρέντης Μπελέρης, βρίσκεται στη φυλακή. Ποιοι επωφελο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου