Κρατούν στη φυλακή τον Μπελέρη και συνεχίζουν τις υφαρπαγές των περιουσιών των Χιμαραίων

Κρατούν στη φυλακή τον Μπελέρη και συνεχίζουν  τις υφαρπαγές των περιουσιών των Χιμαραίων

Για περίπου 2 μήνες, ο νέος δήμαρχος του δήμου Χιμάρας, που εξελέγη με τις ψήφους των κατοίκων της περιοχής στις εκλογές της 14ης Μαΐου, Φρέντης Μπελέρης, βρίσκεται στη φυλακή. Ποιοι επωφελούνται όμως με τη φυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη και την μη ανάληψη των καθηκόντων του;

Για περισσότερα από 2 χρόνια, ξεκινώντας από τα τέλη του 2020 μέχρι σήμερα, σε ένα από τα πιο περιζήτητα σημεία της Χιμάρας, χτίζονται καθημερινά ολοένα και περισσότερες βίλες και εξοχικές κατοικίες. Η τοποθεσία «Κούσπος» (Αλβανικά Kodra e Trimave) έχει θέα στον κόλπο Λαμάνα, στο Ιόνιο Πέλαγος και στο φρούριο του Πόρτο Παλέρμο, συνεχίζονται μέχρι και σήμερα οι ανεγέρσεις νέων οικοδομών. Από το 2020 ξεκίνησε η κατασκευή επαύλεων και σπιτιών, χωρίς οικοδομική άδεια και κατά παράβαση του νόμου. Μερικές από τις πρώτες βίλες που χτίστηκαν εκεί, με τον ίδιο τρόπο χωρίς έγγραφα και τεκμηρίωση, στη συνέχεια με την υπογραφή του τέως δημάρχου Χιμάρας Jorgo Goro και φυσικά κατόπιν εντολής του Έντι Ράμα, μπήκαν στη διαδικασία νομιμοποίησης και σύμφωνα με το κτηματολόγιο Αυλώνα κηρύχθηκαν νόμιμα.


Ο φόβος της απελευθέρωσης του Φρέντη Μπελέρη θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή τη δραστηριότητα, που είναι όχι μόνο παράνομη αλλά και εγκληματική. Η ανάληψη καθηκόντων δημάρχου Χιμάρας από τον Μπελέρη τρομάζει όσους χτίζουν εκεί και οι ίδιοι πιέζουν σθεναρά για να παραμείνει στη φυλακή και συνεπώς η εξουσία και ο έλεγχος του δημαρχείου να παραμένει στους σοσιαλιστές.

Αυτοί που χτίζουν στην συγκεκριμένη τοποθεσία δεν είναι όποιοι κι όποιοι, απεναντίας, πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη της αλβανικής αστυνομίας, της δημοτικής αστυνομίας. αλλά και της κυβέρνησης.

Σε αυτόν τον λόφο, το 2016 η Εισαγγελία της Αυλώνας εντόπισε περίπτωση όπου η έκταση της γης η οποία δόθηκε στον ιδιοκτήτη μέσω του νόμου 7501, από 9582 τμ έκταση που αρχικά ήταν μέσω πλαστογραφίας έγινε 29582 τμ. Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε, Από τότε μέχρι και σήμερα οι οικοδομικές δραστηριότητες στον λόφο δεν έχουν σταματήσει. Ακόμη και το οικόπεδο για την αρχική του κατασκευή έχει καταληφθεί παράνομα, με αλληλεπικαλύψεις και παραποιήσεις που ξεκίνησε ο δήμος Χιμάρας και το κτηματολόγιο Αυλώνας. Αυτοί οι άνθρωποι που κρατούν σήμερα στη φυλακή τον Φρέντη Μπελέρη, καταπατούν και υφαρπάζουν τις περιουσιακές εκτάσεις των Χιμαραίων με τις πλάτες των κρατικών και δημοτικών αρχών.

Γιατί η κρατική αστυνομία σιωπά για αυτό το γεγονός; Γιατί σιωπούν τα δικαστήρια της δικαστικής περιφέρειας Αυλώνας αλλά και η εισαγγελία; Γιατί δεν διώκεται ή συλλαμβάνεται κανένας από τους εμπλεκόμενους σε αυτό το γεγονός; Αυτά τα ερωτήματα, όπως και πολλά άλλα, για όσο καιρό η ηγεσία του αλβανικού κράτους λειτουργεί λειτουργεί ως ασπίδα των εμπλεκομένων, θα μένουν αναπάντητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου