Συνάντηση αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για τα Δ. Βαλκάνια

Συνάντηση αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για τα Δ. Βαλκάνια

Η αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Ενέργειας και Υποδομών Belinda Balluku είχε συνάντηση με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Μπαλούκου αναφέρει ότι συζήτησε με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο «μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για την περιοχή, τα τρέχοντα γεγονότα των τελευταίων ημερών και κυρίως τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η Αλβανία και ο πρωθυπουργός Ράμα αυτές τις καθοριστικές στιγμές».

«Ο Εσκομπάρ παραμένει ένας από τους καλύτερους γνώστες της περιοχής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτός και η ομάδα του είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην επίλυση καταστάσεων και στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και των διαδικασιών ζωής για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Τον διαβεβαίωσα ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι πλήρως επικεντρωμένη στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και πάνω απ' όλα γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να παίξουμε στην περιοχή και το καλό παράδειγμα που πρέπει να δώσουμε», λέει η Balluku.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου