Αλβανία: Πωλήσεις διαμερισμάτων «στον αέρα» - Έως 3.500 ευρώ/τμ στις παραθαλάσσιες περιοχές

Αλβανία: Πωλήσεις διαμερισμάτων «στον αέρα» - Έως 3.500 ευρώ/τμ στις παραθαλάσσιες περιοχές

Το τεράστιο ενδιαφέρον στην αγορά έχει προκαλέσει τα διαμερίσματα να πωλούνται «στον αέρα» (χωρίς να έχουν κατασκευαστεί πλήρως) ακόμη και σε κάποια θέρετρα που αναμένεται να αναπτυχθούν νότια Αλβανίας, αλλά και σε άλλες κτηματομεσιτικές μονάδες.

Οι τιμές των διαμερισμάτων στα νότια θέρετρα, σύμφωνα με τα γραφεία πωλήσεων, κυμαίνονται από 2.000 έως 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Η ζήτηση για αγορά διαμερισμάτων στις παραθαλάσσιες είναι μεγαλύτερη από ό,τι για βίλες.

Το resort «Marina Bay Saranda» αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και ο επενδυτής έχει ως αναφορά πώλησης την τιμή γύρω στα 3.200-3.500 ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το θέρετρο "Marina Orikum", μια επένδυση που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από Ιταλό επενδυτή, βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη με το Vila Marina και το Apartments Marina.

Η τιμή των υφιστάμενων διαμερισμάτων κυμαίνεται ανάλογα με τη θέα από 2.000 έως 2.500 ευρώ/τμ. Στη νέα επένδυση, αυτή των νέων κτιρίων με σύγχρονες προδιαγραφές, οι τιμές ξεκινούν από 2.500 ευρώ/τμ έως 2.800 ευρώ/τμ και 3.000 ευρώ/τμ, ανάλογα με την πανοραμική θέα.

Το θέρετρο «San Nicolas Residences» στην Παλάσα πλησιάζει στην ολοκλήρωση και οι τιμές για τα διαμερίσματα ξεκινούν από 3.000 ευρώ/τμ.

Η ζήτηση είναι μεγάλη και οι αγοραστές είναι κυρίως «ελεύθεροι επαγγελματίες», συμβολαιογράφοι, γιατροί, επιχειρήσεις, Αλβανοί της διασποράς, που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που έχει αυτή τη στιγμή η περιοχή, η οποία είναι στις τάσεις.

Οι τιμές ενοικίασης είναι τουλάχιστον 500 ευρώ/διανυκτέρευση για διαμερίσματα και τείνουν να είναι 700-1000 ευρώ/διανυκτέρευση για βίλες.

Ενώ στο θέρετρο «Santorini Recidence» στην Παλάσα οι τιμές των διαμερισμάτων κυμαίνονται από 2.500 έως 2.700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αγορές γίνονται και με μετρητά, επηρεάζοντας την αύξηση της προσφοράς σε συνάλλαγμα.

Οι τιμές ξεκινούν από 1500-1700 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στην περιοχή του Αυλώνα, στη συνέχεια αυξάνονται ανάλογα με την τοποθεσία και το είδος του ακινήτου, μέχρι τα επίπεδα των 3500 ευρώ και η τάση είναι πάντα αυξητική λόγω των αναμενόμενων εξελίξεων στις υποδομές, που επιταχύνει ακόμη περισσότερο τις αγορές.

Εκτός από τις αγορές με μετρητά, πολλοί είναι και οι ξένοι που προτιμούν τη Νότια ακτή καθώς οι τιμές, παρά την αύξηση, είναι φθηνότερες από άλλες παράκτιες χώρες της περιοχής, όπως στην Κροατία, όπου π.χ. στο Ντουμπρόβνικ σύμφωνα με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σε καλές περιοχές κυμαίνονται μεταξύ 4000-6000 ευρώ/τμ, ή στην Μπούντβα όπου πωλούνται κοντά στις 4 χιλιάδες ευρώ/τμ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου