Ράμα: «Εάν οι Μουτζαχεντίν θέλουν πόλεμο, να φύγουν από την Αλβανία»

Ράμα: «Εάν οι Μουτζαχεντίν θέλουν πόλεμο, να φύγουν από την Αλβανία»

Ο Έντι Ράμα προειδοποίησε τους Μουτζαχεντίν ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Αλβανία εάν χρησιμοποιήσουν τη χώρα για να πολεμήσουν ενάντια στο ιρανικό καθεστώς. Ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel, όπου είπε ότι οι Ιρανοί έχουν παραβιάσει επανειλημμένα τη συμφωνία.

«Έχουμε ΜΕΚ στη χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιούν την Αλβανία ως πλατφόρμα για τις πολιτικές τους επιχειρήσεις. Οι Ιρανοί επισκέπτες έχουν παραβιάσει επανειλημμένα αυτή τη συμφωνία», είπε ο Ράμα.

Ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης λέει ότι η Αλβανία δεν έχει καμία πρόθεση να βρεθεί σε αντιπαράθεση με το ιρανικό καθεστώς και ότι δεν δέχεται κανέναν που καταχράται τη φιλοξενία του Αλβανικού λαού.

«Ήταν μια επιχείρηση που έσωσε ζωές. Ανοίξαμε τις πόρτες μας γιατί η οργάνωση, που τότε λειτουργούσε από το Ιράκ, παρακολουθούνταν συστηματικά. Και αν κάποιος φίλος σαν τις ΗΠΑ μας ζητήσει κάτι, νιώθουμε τιμή. Κατανοούμε την οργή κατά του καθεστώτος στη χώρα τους. Αλλά η χώρα μας χρησιμοποιείται ως τάφρος σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός μας, δεν λειτουργεί! Φυσικά, έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν για την ελευθερία τους, αλλά για να το κάνουν αυτό πρέπει να φύγουν από την Αλβανία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αλβανικής κυβέρνησης.

Η συνέντευξη του Ράμα έρχεται λίγες μέρες αφότου η Αλβανική Αστυνομία, με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, πραγματοποίησε έφοδο στους χώρους του καταυλισμού των ΜΕΚ στο Δυρράχιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου