Δυρράχιο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κλεμμένων εικόνων και έργων τέχνης

Δυρράχιο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κλεμμένων εικόνων και έργων τέχνης

Η αστυνομία του Δυρραχίου κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα διακίνησης κλεμμένων εικόνων και έργων τέχνης από αρχαιολογικά πάρκα της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο P.L, 53 ετών από το Fier, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας ή βοηθός σε αρχαιολογικά πάρκα, έκλεβε αγάλματα και εικόνες. Στη συνέχεια, συνεργαζόταν με τον E.Ç, 56 ετών από τη Lushnje, για να διακινήσουν τα κλοπιμαία σε γειτονικές χώρες προς όφελος τους.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, μετά από πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία. Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν 13 αγάλματα και εικόνες διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων.

Από τις έρευνες προκύπτει ότι τα αγάλματα και οι εικόνες κλάπηκαν από πόλεις όπως το Fier, το Berat και το Αργυρόκαστρο. Μέρος αυτών πωλήθηκε σε αλλοδαπούς από Ιταλία, Ελλάδα και Μαυροβούνιο, με τιμές που κυμαίνονταν από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «Διακίνηση έργων τέχνης και πολιτισμού». Η δικογραφία παραδόθηκε στην εισαγγελία, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη τεκμηρίωση της δράσης του κυκλώματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου