Έντονες αντιδράσεις στο Εκουαδόρ για την αποφυλάκιση φημισμένου Αλβανού εγκληματία

Έντονες αντιδράσεις στο Εκουαδόρ για την αποφυλάκιση φημισμένου Αλβανού εγκληματία

Τα ΜΜΕ του Εκουαδόρ στοχοποιούν τη χώρα τους για την αποφυλάκιση ενός από τους πιο καταζητούμενους σε πολλές χώρες, του επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης Dritan Rexhepi. Η απόφαση να απελευθερωθεί επηρεάστηκε επίσης από την οικονομική ελίτ και τα μέλη της αλβανικής μαφίας που καταφέρνουν να διεισδύουν στη χώρα - γράφει ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του Εκουαδόρ (vistazo.com).

«Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλος του καρτέλ Kompania Bello, εξαφανίστηκε από τη δημόσια σφαίρα, με την ευλογία και τη χάρη της δικαιοσύνης του Εκουαδόρ. Άρχοντες του υποκόσμου, του καμουφλάζ και της συνεργασίας με τους ελίτ, τα μέλη της αλβανικής μαφίας κατάφεραν να διεισδύσουν στον Εκουαδόρ». Ο Dritan Rexhepi, ένας Αλβανός που συνελήφθη το 2014, λέγεται ότι ήταν επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης μέσα στη φυλακή Latacunga και διατηρούσε επικοινωνίες μέσω ενός εξελιγμένου κωδικοποιημένου συστήματος.

Το καρτέλ με επικεφαλής τον Ρετζέπι δρούσε στη βόρεια Ευρώπη, την Ιταλία και το Ντουμπάι, προμήθευε κοκαΐνη στους μαφιόζους του Μπάρι και τη φυλή Κοντίνι, που συνδέονται στενά με τη μαφία της Καμόρα. Το μέτωπο της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η Bello Company, η οποία λάμβανε κοκαΐνη από το καρτέλ Norte del Valle, από την Κολομβία, συμμαχική με το μεξικανικό καρτέλ από τη Sinaloa. Ορισμένες από τις επαφές στα ευρωπαϊκά λιμάνια έχουν επίσης δουλέψει για την «Ndrangheta».

Προς έκπληξη των ανακριτών, ο διοργανωτής αυτής της επιχείρησης ήταν ένας 40χρονος Αλβανός, φυλακισμένος στο Εκουαδόρ. Ο Ρετζέπι, γεννημένος το 1980, στην (Αλβανία), συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών μαζί με άλλα 11 άτομα.

Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση.

Η ιταλική δικαιοσύνη ζήτησε την έκδοσή του, μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Vorglieria, όταν εξέτισε ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών εκτίοντας ποινή για ναρκωτικά.

Η αλβανική δικαιοσύνη από την πλευρά της ζήτησε την έκδοσή του, για την ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη δολοφονία αστυνομικού και άλλα 15 χρόνια για το έγκλημα ενός άλλου ένστολου, πέραν της κατηγορίας για παραγωγή όπλων. Όταν συνελήφθη στον Εκουαδόρ, οι αρχές ανακάλυψαν ότι είχε δύο ταυτότητες: αυτή του Έλληνα πολίτη Ιωάννη Διονυσόπουλου και του Λουλεζίμ Μουρατάι, Αλβανού υπηκόου. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε άλλα δύο ονόματα, Rexhepaj Gramoz και Dritan Rexhepi.

Ο Αλβανός είχε δραπετεύσει από την Αλβανία, την Ιταλία και το Βέλγιο. Αφού εξέτισε το 64 τοις εκατό της ποινής, η υπεράσπισή του ζήτησε προκαταρκτική αποφυλάκιση, η οποία δόθηκε με το όνομα Lulezimi Murataj. Τον Αύγουστο του 2021 έλαβε τρία εισιτήρια αποδέσμευσης, το καθένα με διαφορετικό αριθμό διαβατηρίου» - καταλήγει το δημοσίευμα του Vistazo.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου