State Department: Δεν υπάρχει προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο για την αναγνώριση του Κοσόβου από τη Σερβία

State Department: Δεν υπάρχει προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο για την αναγνώριση του Κοσόβου από τη Σερβία

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την Ένωση Σερβικών Δήμων ως κλειδί για την οικοδόμηση του μέλλοντος του Κοσσυφοπεδίου ως κυρίαρχου κράτους ενσωματωμένου στις ευρωατλαντικές δομές. Το State Department τόνισε ότι δεν μπορούν να ορίσουν ένα χρονικό πλαίσιο για την αμοιβαία αναγνώριση μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.

Ο εκπρόσωπος Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια διάσκεψης την Τετάρτη, δήλωσε ότι μέσω του διαλόγου πιστεύουν ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία πρέπει να καταλήξουν σε μια συνολική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων.

Ερωτηθείς πόσο απέχει από την αμοιβαία αναγνώριση Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, ο Πράις δεν έδωσε κανένα χρονικό πλαίσιο, αλλά τόνισε ότι θέλουν οι εντάσεις Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό. Ανέφερε ότι θα κάνουν ο,τι χρειαστεί για να υποστηρίξουν την επιτάχυνση της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας.

Η επόμενη πολιτική συνάντηση υψηλού επιπέδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου στην Οχρίδα. Ο Ειδικός Απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διάλογο Κοσόβου-Σερβίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, θα παραμείνει σήμερα και αύριο για επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα και το Βελιγράδι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου