Απογοήτευση ΕΕ και ΗΠΑ για την απόφαση του Κοσόβου σχετικά με τις πινακίδες

Απογοήτευση ΕΕ και ΗΠΑ για την απόφαση του Κοσόβου σχετικά με τις πινακίδες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε «απογοητευμένη» με την απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να μην αναβάλει την προθεσμία για την επανεγγραφή των αυτοκινήτων με πινακίδες κυκλοφορίας που εκδόθηκαν από τη Σερβία και τη μετατροπή τους σε πινακίδες RKS - Republic of Kosovo.

«Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε ότι οι συμβουλές των διεθνών εταίρων δεν έχουν ακολουθηθεί. Η σχετική συμφωνία του 2016 προέβλεπε μια σαφώς καθορισμένη διαδικασία με 12μηνη προθεσμία για τη διαδικασία αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας, η οποία δεν έχει τηρηθεί. Το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να επιτρέψει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο», αναφέρει η απάντηση της Ε.Ε.

Η ΕΕ είπε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ηρεμία και κάλεσε τις δύο πλευρές να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή ρητορική που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή, ειδικά στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο».

Πριν από μία ημέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δήλωσαν επίσης ότι «είναι απογοητευμένες και ανησυχούν που η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου απέρριψε τα αιτήματα των διεθνών εταίρων να κάνει κάτι τέτοιο».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου