Ισχυροί Δεσμοί Συνεργασίας Ελληνοσερβικού Επιμελ. Β. Ελλάδας- Επιμελ. Κεφαλλονιάς- Ιθάκης

Ισχυροί Δεσμοί Συνεργασίας Ελληνοσερβικού Επιμελ. Β. Ελλάδας- Επιμελ. Κεφαλλονιάς- Ιθάκης

Στην από κοινού στήριξη του επιχειρείν και την περαιτέρω διεύρυνση των εμπορικών και οικονομικών τους συναλλαγών, «συμφώνησαν» το Ελληνονοσερβικό Επιμελητήριο Βόρειας Ελλάδας και το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, στο πλαίσιο τελετής αδελφοποίησής τους, που έγινε στο Αργοστόλι.

Με την αδελφοποίησή τους, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδας, οι δύο πλευρές δρομολόγησαν ως άμεσες επόμενες δράσεις τη συνδιοργάνωση φόρουμ τουρισμού τον Νοέμβριο του 2022 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Philoxenia» και τη συμμετοχή των διοικήσεων των φορέων, στο μεγαλύτερο φόρουμ των δυτικών Βαλκανίων, που γίνεται στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Παράλληλα, στις άμεσες επόμενες δράσεις των δύο προαναφερόμενων παραγωγικών φορέων, εντάσσεται η συμμετοχή τους σε εκθέσεις στη Σερβία και στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

«Κανένας δρόμος δεν είναι μακρύς παρέα με ένα φίλο. Σας διαβεβαιώνω ότι το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδας έχει πολλούς φίλους και από σήμερα ακόμη περισσότερους», επισημαίνει ο πρόεδρος του φορέα, Κώστας Γεωργάκος.

Παρουσιάζοντας το Ελληνοσέρβικο Επιμελητήριο, υπενθύμισε ότι ιδρυτικά του μέλη είναι τα 15 από τα 17 επιμελητήρια της Σερβίας και δύο επιμελητήρια της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, τα οποία, εκπροσωπούν το 92% των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία υπογραφής συμφώνων συνεργασίας και με άλλα επιμελητήρια των Δυτικών Βαλκανίων.

«Πρόκειται για μία μοναδική και εποικοδομητική συνεργασία, την οποία θα τιμήσουμε. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για νέες συνεργασίες στο χώρο του εμπορίου και του επιχειρείν», αναφέρει από την πλευρά του ο επικεφαλής του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου