Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα για την παραίτηση Μπάσα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα επαίνεσε την πράξη παραίτησης του Λουλζίμ Μπάσα από τη θέση του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας.

Σε σχετική της ανακοίνωσή αναφέρει ότι ελπίζει πως αυτή η απόφαση θα καθορίσει την πορεία του ΔΚ προς το μέλλον.

«Το να βάζεις τα συμφέροντα του κόμματος και της χώρας πάνω από τα προσωπικά είναι σημάδι αληθινής ηγεσίας. Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση θα ανοίξει το δρόμο για το Δημοκρατικό Κόμμα να προχωρήσει προς το μέλλον, να ενισχύσει την ειδική σχέση της Αλβανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να ενισχύσει την υποστήριξη για μεταρρυθμίσεις και άλλες προσπάθειες για την πρόθεση της Αλβανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιβεβαιώσει τις δημοκρατικές αρχές και τα ιδανικά πάνω στα οποία ιδρύθηκε.

Μια ισχυρή αντιπολίτευση που μπορεί να είναι έτοιμη να ηγηθεί είναι απαραίτητη για τη δημοκρατία. Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη δημοκρατία και η δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της ατιμωρησίας παραμένουν αμετάβλητες», αναφέρεται στην δήλωση της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα.