Παραιτήθηκε ο Μπάσα από την ηγεσία του ΔΚ Αλβανίας

Παραιτήθηκε ο Μπάσα από την ηγεσία του ΔΚ Αλβανίας

Ο Λουλζίμ Μπάσα παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας. Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με την κοινοβουλευτική ομάδα, το Προεδρείο και το Σώμα των Προέδρων.

«Δυστυχώς η προσπάθειά μου να κρατήσω το ΔΚ ενιαίο δεν ευοδώθηκε. Εγώ και πολλοί Δημοκρατικοί αντιμετωπίσαμε μια εκστρατεία αναληθών επιθέσεων με αποτέλεσμα σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα να βιώνει μια βαθιά κρίση. Για αυτόν τον λόγο, και για να βοηθήσω τους Δημοκρατικούς να παραμερίσουν χωρίς διχασμούς, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω παραιτούμενος από πρόεδρος του ΔΚ αποφασισμένος να βοηθήσω στην ανοικοδόμηση και την ένωση των Δημοκρατών.

Αυτό δεν είναι μια απόσυρση, αλλά ένα επιπλέον κίνητρο για να δώσουμε τη μάχη μας για ένα ΔΚ του μέλλοντος, όλοι μαζί γυμνοί από οποιαδήποτε συκοφαντία από αυτό που συνέβη για την καρέκλα του προέδρου», είπε ο Μπάσα.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του τώρα πια πρώην προέδρου Μπάσα, για μια μεταβατική περίοδο θα είναι ο αντιπρόεδρος του ΔΚ, Enkelejd Alibeaj (Ενκελέντ Αλιμπέαϊ).

Πριν από τις τοπικές εκλογές της 6ης Μαρτίου, ο Alibeaj είχε «προαχθεί» από τον Μπάσα, ως βασικό κομματικό στέλεχος της περιοχής της Σκόδρας, μετά την παραίτηση άλλου κομματικού στελέχους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου