Sarrazin: Δέσμευση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις ΕΕ με Τίρανα και Σκόπια

Sarrazin: Δέσμευση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις ΕΕ με Τίρανα και Σκόπια

Επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου ο νεοδιορισθείς ειδικός απεσταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τα Δυτικά Βαλκάνια, Manuel Sarrazin.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γερμανική Πρεσβεία στα Τίρανα, ο νεοδιορισθείς ειδικός απεσταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τα Δυτικά Βαλκάνια, Manuel Sarrazin θα έχει συνομιλίες αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου με τον πρωθυπουργό Ράμα, την υπουργό Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα, με βουλευτές της αντιπολίτευσης, και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο Γερμανός αξιωματούχος, ανέφερε εκ των προτέρων ότι για εκείνον είναι πολύ σημαντικό αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ειδικού Απεσταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης να επισκεφθεί προσωπικά όλες τις χώρες της περιοχής. Με αυτό θέλει να ξεκαθαρίσει ότι η Αλβανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και η προοπτική ένταξης στην ΕΕ για ολόκληρη την περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας για τη Γερμανία και πως αυτό έχει υψηλή προτεραιότητα.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεσμεύεται με όλες της τις δυνάμεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι προς το κοινό και κρίσιμο συμφέρον μας για τη σταθερότητα στην περιοχή και κατά συνέπεια για την Ευρώπη», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου