Το Κοσσυφοπέδιο λαμβάνει 10 στρατιωτικά φορτηγά, δωρεά από τη Γερμανία

Το Κοσσυφοπέδιο λαμβάνει 10 στρατιωτικά φορτηγά, δωρεά από τη Γερμανία

Πέντε στρατιωτικά φορτηγά, αξίας περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ, δωρήθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο από τη Γερμανία, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα. Η δωρεά αυτή έρχεται να ενισχύσει τις υλικοτεχνικές και επιχειρησιακές δυνατότητες της Δύναμης Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (FSK).

Ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Ejup Maqedonci, τόνισε τη σημασία της γερμανικής βοήθειας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί συνέχεια της περσινής δωρεάς ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Maqedonci αναγνώρισε τον καίριο ρόλο της Γερμανίας στην ανάπτυξη της FSK, υπογραμμίζοντας ότι η υποστήριξη με στρατιωτικά οχήματα αποτελεί μόνο ένα κομμάτι της ευρύτερης συμβολής της Γερμανίας στην ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου.

Παράλληλα με τη δωρεά, το Κοσσυφοπέδιο προτίθεται να αγοράσει 10 ακόμη γερμανικά στρατιωτικά φορτηγά, αξιοποιώντας πόρους από τον δικό του προϋπολογισμό.

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Πρίστινα, Jorn Rohde, δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Κοσσυφοπεδίου είναι εξαιρετικές, ενώ η συνεργασία με την FSK γίνεται όλο και πιο στενή, εστιάζοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου