Σήμερα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τις τοπικές εκλογές του 2019 στην Αλβανία

Σήμερα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τις τοπικές εκλογές του 2019 στην Αλβανία

Μετά την τελική γνωμοδότηση της Επιτροπής της Βενετίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αναμένεται να βγάλει σήμερα σε οριστική απόφαση για τις αυτοδιοικητικές (τοπικές) εκλογές του 2019.

Σύμφωνα με την Επιτροπή της Βενετίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο μπορεί να μην έχει στη δικαιοδοσία του να κρίνει ως αντισυνταγματική ή όχι μια εκλογική διαδικασία όπως εκείνη των τοπικών εκλογών του 2019, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να ασκήσει έλεγχο στην εκλογική νομοθεσία.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθούν για επτά δήμους της χώρας οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τοπικών μερικών εκλογών καθώς δεν έχουν δήμαρχο και επίσης η αλβανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την ετοιμότητά της για πρόωρη τοπική εκλογική αναμέτρηση με τους το Δημοκρατικό Κόμμα. Λόγος γίνεται για τους δήμους Σκόδρας, Δυρραχίου, Βόρα, Ρογκοζίνα, Ντίμπρα, Λιούσνια και Μαλακάστρα.

Οι παραπάνω δήμοι διοικούνται από δημάρχους διορισμένους, οι οποίοι δεν έχουν "εκλεχθεί' έστω και από τις μονοκομματικές "εκλογές" του 2019 που διεξήχθησαν χωρίς την συμμετοχής της αντιπολίτευσης στην χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου