Δήμος Χιμάρας: Μια μέρα αρκεί για ένα καλύτερο αύριο

Δήμος Χιμάρας: Μια μέρα αρκεί για ένα καλύτερο αύριο

Οι θέσεις και οι απόψεις της ιστοσελίδας μας για τα θέματα της Βορείου Ηπείρου είναι γνωστές καθώς και οι προσπάθειές μας για αγωνιστική και μάχιμη εθνική πολιτική για την επίλυσή τους.

Σε κάθε περίπτωση εκτός της πολιτικής που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, που ενίοτε έχουμε χαρακτηρίσει αναποτελεσματική, εκτός των προθέσεων και του αλυτρωτισμού της αλβανικής κυβέρνησης και του Νέο Χότζα Έντι Ράμα υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό σε αυτοδιοικητικό επίπεδο εκλέγοντας ανθρώπους που έχουν εθνική συνείδηση και είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχες για τον ελληνισμό.

Ενόψει των δημοτικών εκλογών της 14ης Μαΐου είναι γεγονός ότι πρέπει και οφείλουν όλοι οι Βορειοηπειρώτες που έχουν εθνική συνείδηση να την αποδείξουν έμπρακτα συμμετέχοντας στις εκλογές και δίνοντας ένα μεγάλο χέρι βοηθείας σε όλους τους πατριώτες υποψήφιους.

Αλλά η 14η Μαΐου είναι και ένα μεγάλο στοίχημα ιδίως για την Χιμάρα. Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που υπάρχει η εκλογική δυνατότητα να κερδίσουν οι εθνικές δυνάμεις για τρεις κυρίως λόγους, αποδεικνύοντας περίτρανα την ελληνικότητά της.

Πρώτον η διαδικασία είναι διασφαλισμένη από νοθεία και κλοπή. Δεν μπορούν ούτε να νοθεύσουν την συμμετοχή ψηφίζοντας διπλά και τριπλά οι κυβερνητικοί εγκάθετοι ούτε να μετρούν διπλά τα ψηφοδέλτιά τους. Τόσο η διασφάλιση της ταυτοπροσωπίας με το ψηφιακό σύστημα όσο και η παρουσία εκπροσώπων του Φρέντη Μπελέρη και της ενωμένης αντιπολίτευσης που τον στηρίζει στην καταμέτρηση βεβαιώνουν ότι νοθεία δεν μπορεί να γίνει.

Δεύτερον όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμα και αυτές που παίζουν σε φιλοκυβερνητικά και ελεγχόμενα ΜΜΕ δείχνουν ότι ο Γκόρο προηγείται με μια διαφορά λιγότερη από 10%, σε ένα εκλογικό σώμα των 6000 ψηφοφόρων χωρίς να προσμετρούν τους Χιμαριώτες που ζουν στην Ελλάδα και σκοπεύουν να μεταβούν να ψηφίσουν.

Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή 1.500 Χιμαραίων από την Ελλάδα και άλλες χώρες, διασφαλίζει μια άνετη και περήφανη εκλογή του Φρέντη Μπελέρη στη θέση του Δήμαρχου Χιμάρας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι από την συμμετοχή μας εξαρτάται η δυνατότητά μας να σώσουμε τον ελληνισμό στη Χιμάρα. Να δικαιώσουμε τις θυσίες των προγόνων μας αλλά και συνομηλίκων φίλων μας, της γενιάς μας. Να δικαιώσουμε όλους όσους υπέφεραν από τον Χότζα αλλά και τους κληρονόμους τους αλβανοσοσιαλιστές που έκαναν τα πάντα για να σβήσουν τον ελληνισμό, όπως ο σημερινός Δήμαρχος ως στρατιώτης του βαθέως παρακράτους της Αλβανίας.

Τρίτον ο τόπος μας είναι πλούσιος αλλά οι άνθρωποί του παραμένουν φτωχοί. Ιδίως όσοι έχουν περιουσίες που δεν μπορούν να ορίσουν. Μπροστά στην ανάπτυξη που θα έρθει τα επόμενα χρόνια πρέπει να δώσουμε μάχη και για την ανάπτυξη των υποδομών στα χωριά μας αλλά και για την αξιοποίηση των περιουσιών μας και των ντόπιων επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει έστω και ένας Χιμαραίος που δεν μπορεί να αφιερώσει μια ημέρα στον τόπο του. Δεν πιστεύουμε ότι η εθνική μας συνείδηση εξαντλήθηκε στην γενιά μας και δεν την εμφυσήσαμε στα παιδιά μας. Δεν πιστεύουμε ότι θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Γι' αυτό ας δώσουμε όλοι το παρόν να συμμετέχουμε στις εκλογές, που έγιναν ακόμα πιο εύκολες εφόσον δεν απαιτείται ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ, γιατί τώρα είναι η ώρα να κερδίσουμε, επιτέλους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου