Odise Gremo: Ο σύγχρονος «ήρωας» των Αλβανών διώκεται για ξυλοδαρμό της οικογένειάς του

Odise Gremo: Ο σύγχρονος «ήρωας» των Αλβανών διώκεται για ξυλοδαρμό της οικογένειάς του

Προσφάτως, ο Οδυσσέας Γκρέμος, κάτοικος του χωριού Σωπίκι στο μειονοτικό Δήμο Φοινικάιων στους Αγίους Σαράντα, κατάφερε να προκαλέσει την κατακραυγή της Ελληνικής μειονότητας χαρακτηρίζοντας το χωριό του και τους κατοίκους του, Αλβανούς. Άλλο που δεν ήθελε γνωστή ανθελληνική και άκρως επικίνδυνη εκπομπή σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας, κυριολεκτικά χρησιμοποιώντας τον εν λόγω τύπο, άρχισε τη διασπορά μίσους βάζοντας στο στόχαστρο το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου. Ο Οδυσσέας Γκρέμος, με αφορμή την άρνηση χορήγησης ελληνικής βίζας, εισέβαλε στο Προξενείο να ζητήσει εξηγήσεις, καταγράφοντας την συζήτηση με κρυφή κάμερα.

Το παράδοξο είναι πως ο ίδιος λάμβανε την ελληνική βίζα επικαλούμενος την ελληνική καταγωγή της μητέρας του. Ύστερα όμως από τις δηλώσεις του πως το χωριό Σωπίκι είναι αλβανικό όπως και οι κάτοικοι του, ορθώς το Προξενείο αρνήθηκε την χορήγηση της βίζας.

Ο κύριος λοιπόν που μέχρι πρότινος το έπαιζε διπλό ταμπλό ανενόχλητος, όταν αποφάσισε να βγει στην τηλεόραση και να παρουσιαστεί ως καταπιεσμένος Αλβανός δεν είχε λογαριάσει όλες τις παραμέτρους.

Το όλο θέμα έλαβε σοβαρές διαστάσεις και αφού ο ίδιος χαρακτηρίστηκε επίσημα ως καλλιεργητής ανθελληνικής προπαγάνδας, οι συντελεστές της εκπομπής έκαναν επίσημη έκκληση ούτως ώστε να συνδράμουν όλοι οι Αλβανοί, για λάβει και το ανάλογο οικονομικό βοήθημα… ουσιαστικά για την προσφορά των υπηρεσιών του. Εκτός από την επιστράτευση πλατφόρμας crowd funding (έρανος), ο Αλβανός δημοσιογράφος που ανέδειξε τον Οδυσσέα Γκρέμος σε Αλβανό ήρωα δημοσίευσε τραπεζικούς λογαριασμούς όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν οικονομική ενίσχυση. Πληροφοριακά οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί ανήκουν στον δημοσιογράφο.

Παρακάτω, με απτά στοιχεία θα γνωρίσετε πραγματικά το ποιόν αυτού του ατόμου, μιας και εις βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από τη σύζυγό του, λόγω του συστηματικού ξυλοδαρμού τον οποίο έχει υποστεί εκείνη καθώς και το παιδί τους. Μέσω του δικηγόρου τους, οι άνθρωποι ζητούν να τεθούν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, με απώτερο σκοπό τη δική τους ασφάλεια και προστασία.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο, η σύζυγος του Οδυσσέα Γκρέμου, Μ. Γκρέμου καθώς και ο γιος τους, μέσω της δικαστικής οδού και συγκεκριμένα υπό τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Αγίων Σαράντα, καταφέρνουν να του επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, ούτως ώστε να μην ασκήσει εις βάρος τους καμία βιαιοπραγία. Επίσης ο ίδιος δεν έχει το δικαίωμα να πλησιάσει και να επικοινωνήσει άμεσα ή έμμεσα μαζί τους.

Επιπροσθέτως λαμβάνεται η απόφαση για προσωρινό κατάλυμα των κακοποιημένων μελών και η περεταίρω περίθαλψή τους από Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Φοινικαίων. Στην περίθαλψη συμπεριλαμβάνονται η ψυχο – κοινωνική, η υγειονομική καθώς και η οικονομική στήριξή τους.

Ο εναγόμενος Οδυσσέας Γκρέμος, απαγορεύεται να πλησιάσει τη Μ. Γκρέμου ή να εισέλθει εντός της οικίας όπου διαβιούν εκείνη και το παιδί τους. Η προθεσμία των περιοριστικών μέτρων είναι 3 μηνών, με δυνατότητα στην παράτασή της.

Η παρούσα απόφαση τέθηκε άμεσα σε ισχυ από τη 12η Μαϊου του 2020

Αλβανία: Η γειτονική και συγγενική μας χώρα...
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Μπάσα: Σεβασμός των δικαι...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Signomi ma ti sxesi exei i ypoikotita tis miteras me to genonos ean to xorio einai albaniko i elliniko? Dld an kapios exei elinida mitera i opia zei sto Elbasan prepi na sikonothei kai na leei oti to Elbasan einai elliniko?

This comment was minimized by the moderator on the site

So the gentleman who until recently played the double board undisturbed, when he decided to appear on television and present himself as an oppressed Albanian, did not take into account all the parameters.
Nope he didn't present himself as such. He only said that our village used to be an Albanian Christian village, now is mixed. Thats all he said.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη