New York Times: O Jared Kushner κοντά στην ολοκλήρωση έργων ακινήτων στην Αλβανία και τη Σερβία

New York Times: O Jared Kushner κοντά στην ολοκλήρωση έργων ακινήτων στην Αλβανία και τη Σερβία

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τζέι Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει ολοκληρώσει μεγάλες συμφωνίες ακίνητης περιουσίας στην Αλβανία και τη Σερβία. Αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα των δραστηριοτήτων της οικογένειας του πρώην προέδρου στο εξωτερικό.

...

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για επενδύσεις στη νήσο Σάσων

Η Affinity Partners του Jared Kushner βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τρεις επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων στα Βαλκάνια που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η εταιρεία μ...
Σύμφωνα με τους New York Times, oι σχεδιασμοί του κ. Κούσνερ στα Βαλκάνια φαίνεται να έχουν αναπτυχθεί εν μέρει μέσω των σχέσεων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τραμπ. Ως ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο κ. Κούσνερ δήλωσε ότι συνεργάστηκε για τις συμφωνίες με τον Ρίτσαρντ Γκρένελ. Ο κ. Γκρένελ υπηρέτησε ως αναπληρωτής διευθυντής των εθνικών πληροφοριών και επίσης ως πρεσβευτής στη Γερμανία και ειδικός απεσταλμένος στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια της διοίκησης του κ. Τραμπ.

Ένα από τα προτεινόμενα έργα είναι η ανάπτυξη της νήσου Σάσων ανοικτά των ακτών της Αλβανίας που θα μετατραπεί σε πολυτελή τουριστικό προορισμό.

Ένα άλλο έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με 1.500 οικιστικές μονάδες και ένα μουσείο στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Αυτό θα αναπτυχθεί στη θέση του πρώην αρχηγείου του Γιουγκοσλαβικού Στρατού που καταστράφηκε το 1999 από τις βομβαρδιστικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με έναν βουλευτή της Σερβίας και την εταιρεία του κ. Κούσνερ.

Και τα δύο αυτά έργα επηρεάζουν περιοχές που τώρα ελέγχονται από τις κυβερνήσεις, επομένως απαιτείται ο οριστικός καθορισμός συμφωνίας με ξένες κυβερνήσεις.

Ένα τρίτο έργο, επίσης στην Αλβανία, θα είναι η κατασκευή ενός συγκροτήματος στη χερσόνησο Zvërnec, μια παράκτια περιοχή 1.000 στρεμμάτων στα νότια της Αλβανίας. Αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή πολλών ξενοδοχείων και εκατοντάδων βίλων.

Η συμμετοχή του κ. Κούσνερ θα γίνει μέσω της εταιρείας του, Affinity Partners, η οποία έχει επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και άλλους ξένους επενδυτές. Ένας εκπρόσωπος της Affinity Partners δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί αν τα κονδύλια της Σαουδικής Αραβίας θα συμμετέχουν σε οποιοδήποτε από τα έργα που εξετάζει ο κ. Κούσνερ στα Βαλκάνια.

Νήσος Σάσων
O κ. Kushner απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε υπόνοια για προνομιακή μεταχείριση λόγω της θητείας του στην κυβέρνηση ή για σύνδεση των εργασιών του με τον πρώην πρόεδρο.
Υποστηρίζει ότι δεν λαμβάνει συμφωνίες από κανέναν, ενώ εκφράζει τη δέσμευσή του να δημιουργήσει αξία για τις τοπικές κοινωνίες, τους συνεργάτες και τους επενδυτές του. Οι εκπρόσωποι του κ. Τραμπ αρνούνται να απαντήσουν σε πολλά αιτήματα για σχόλια.

Μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο το 2021, ο κ. Kushner και η σύζυγός του, Ιβάνκα Τραμπ, απομακρύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Τραμπ.

Αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, αλλά αργότερα αποκάλυψε τα σχέδιά του στο Bloomberg News. Ο κ. Kushner και η κ. Τραμπ επισκέφθηκαν την Αλβανία δύο φορές μετά την αποχώρηση του κ. Τραμπ από την εξουσία και συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Kushner συνεργάζεται με τον Asher Abehsera για τη διαχείριση των έργων, ενώ η συνεργασία του με τον Shefqet Kastrati και τον γιο του Musa Kastrati είναι επίσης αναφαίρετη στην περιοχή.

Προηγούμενα ακίνητα που αγόρασε η οικογένεια Kastrati περιλαμβάνουν ένα σπίτι στο Indian Creek της Φλόριντα και ένα ξενοδοχείο στο Μαϊάμι, ενώ έχουν επενδύσει και σε άλλα έργα στην Αλβανία.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αναζητούσε τρόπους για να αυξήσει τις επενδύσεις της στην Αλβανία, βοηθώντας πρώτα στην κατασκευή υπηρεσιών ύδρευσης, ηλεκτρισμού και αποχέτευσης δίπλα σε περιοχές της παραλίας στον Αυλώνα, που είναι το σημείο εκκίνησης στη νήσο Σάσων και όπου ένα νέο διεθνές αεροδρόμιο κατασκευάζεται ήδη. Έχει δηλώσει ότι θέλει να επενδύσει έως και 300 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, Σαουδάραβες αξιωματούχοι ταξίδεψαν στην Αλβανία για να ανακοινώσουν τη δημιουργία αυτού που αποκαλούν Επιχειρηματικό Συμβούλιο Σαουδικής Αραβίας. Ο Σαουδάραβας πρόεδρος της ομάδας, Abdulrahman Al-Mufarreh, δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου