Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για επενδύσεις στη νήσο Σάσων

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για επενδύσεις στη νήσο Σάσων

Η Affinity Partners του Jared Kushner βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για τρεις επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων στα Βαλκάνια που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι σχεδιάζει να μετατρέψει το νησί Σάσων της Αλβανίας στη Μεσόγειο, στο παρελθόν στρατιωτική βάση, σε ένα πολυτελές Aman - επώνυμη κοινότητα οικολογικών θερέτρων, όπως είπε ο Κούσνερ σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.

Η Affinity επιδιώκει επίσης να αναπτύξει τη χερσόνησο Zvernec της Αλβανίας, μια παράκτια περιοχή με περισσότερα από τρία μίλια παραλίες με λευκή άμμο. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει πολλά μεγάλα θέρετρα στην περιοχή, με σχεδόν 10.000 μονάδες βίλας και δωμάτια ξενοδοχείων. «Το νησί Σάσων είναι μια από τις πιο παρθένες και μοναδικές ακτές που έχω δει οπουδήποτε στον κόσμο», είπε ο Κούσνερ.

Ερευνώντας με τους φίλους του Ric Grenell, ο οποίος υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump, και τον Asher Abehsera, προσελκύθηκε σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές στον κόσμο.

Ένα τρίτο έργο θα μετατρέψει τρία εγκαταλελειμμένα τετράγωνα στην καρδιά της σερβικής πρωτεύουσας Βελιγραδίου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με εμπορικούς χώρους και περισσότερες από 1.500 κατοικίες. Ο ιστορικός χώρος ήταν άδειος από τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 1999 στο κτίριο του Υπουργείου Άμυνας της πρώην κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Κούσνερ είναι γαμπρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και έχει υπηρετήσει ως ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Αφού άφησε την κυβερνητική του δουλειά, δημιούργησε την Affinity, η οποία τώρα έχει 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Η εταιρεία υποστηρίχθηκε από επενδυτές που υποστηρίζονται από το κράτος της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Εξετάζει επίσης ευκαιρίες για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κέντρα δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου