Απάντηση Ράμα στους Ιταλούς αριστερούς: «Η συμφωνία για τους μετανάστες είναι το ελάχιστο που πρέπει και μπορεί να κάνει η Αλβανία»

Απάντηση Ράμα στους Ιταλούς αριστερούς: «Η συμφωνία για τους μετανάστες είναι το ελάχιστο που πρέπει και μπορεί να κάνει η Αλβανία»

Ο Έντι Ράμα σε δήλωση του στο X απάντησε στις επικρίσεις για τη συμφωνία με την Ιταλία για τους πρόσφυγες. Ο λόγος για τις επικρίσεις των Ιταλών αριστερών, οι οποίοι προχώρησαν ακόμη περισσότερο ζητώντας τον αποκλεισμό του Ράμα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.


«Στις εφημερίδες διαδόθηκε η είδηση ότι οι φίλοι του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος ήθελαν να με διώξουν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και μετά με κάποια καθυστέρηση οι ίδιοι το διέψευσαν, υπογραμμίζοντας όμως ότι η συμφωνία που έκανε η Αλβανία με την ιταλική κυβέρνηση εδραίωσε όλες τις απόψεις .

Ακριβώς το ίδιο λένε και οι πολλοί δεξιοί Αλβανοί δημοκράτες που αγωνίζονται για το ομώνυμο όνομα μετά τις διασπάσεις που ακολούθησαν. Φυσικά θα μου λείψει η δυνατότητα να δω τις πολλαπλές προοπτικές όλων αυτών των δημοκρατικών κομμάτων, αλλά με πλήρη σεβασμό προς την ιταλική δεξιά θέλω να επαναλάβω την άποψή μου: Η προσπάθεια να βοηθήσω την Ιταλία δεν είναι ούτε αυτή η κατάσταση ούτε η Ευρώπη.

Μια λύση που μπορούν να μοιραστούν όλοι μάλλον δεν είναι η καλύτερη, αλλά σίγουρα είναι το ελάχιστο που πρέπει και μπορεί να κάνει η Αλβανία! Αν αυτό δεν είναι αριστερό ή ιταλικό, δεν είναι κακό, φαίνεται ότι δεν είναι ούτε δεξιό ούτε Αλβανικό. Ίσως είναι απλώς δίκαιο. (Λυπάμαι που δεν μπορώ να συναντήσω τους Ιταλούς φίλους μου στη Σύνοδο Κορυφής του PSE στη Μάλαγα, επειδή βρίσκομαι στο Φόρουμ Ειρήνης στο Παρίσι, αλλά ελπίζω ότι η συζήτηση για το όλο και πιο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης θα είναι καλή, απάντηση συγκεκριμένη και κοινή «Η Ευρώπη συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια»), δήλωσε ο Ράμα στην ανάρτηση του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου