Οι δικηγόροι του Μπελέρη κατέθεσαν δυο νέες εφέσεις στο ανώτατο δικαστήριο

Οι δικηγόροι του Μπελέρη κατέθεσαν δυο νέες εφέσεις στο ανώτατο δικαστήριο

Για το κατά πόσο η σύλληψη έγινε επ' αυτοφώρω αλλά και για τη νομιμότητα των μέτρων παρακολούθησης.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης, o οποίος παραμένει προφυλακισμένος κοντά 4 μήνες, συνεχίζει τη δικαστική μάχη για την δικαίωση του. Χθες καταχωρήθηκαν και πήραν αριθμό πρωτοκόλλου δύο εφέσεις που κατέθεσε η νομική του ομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας.

Μέσω της πρώτης έφεσης ζητείται να χαρακτηριστεί ως παράνομη η επ' αυτοφώρω σύλληψή του Φρέντη Μπελέρη, καθώς δεν συνελήφθη κατά τη διάρκεια τέλεσης της υποτιθέμενης κατηγορίας που του προσάπτουν, βρισκόταν σε διαφορετικό σημείο αλλά και σε διαφορετική ώρα από αυτή την οποία σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές τελέστηκε το αδίκημα. Οι δικαστικές αρχές αλλά και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, παρουσιάζουν την επ' αυτοφώρω σύλληψή του ως ακράδαντο στοιχείο της ενοχής του, για κακή τους όμως τύχη η σύλληψη του Μπελέρη καταγράφηκε από κάμερες και από το υλικό τους αποδεικνύεται η ώρα, το μέρος αλλά και το με ποιους βρισκόταν την ώρα της σύλληψης.

Η δεύτερη έφεση αφορά την νομιμότητα της παρακολούθησης μέσω φωτογράφισης, ακουστικών αλλά και οπτικών μέσω, για την οποία δόθηκε έγκριση από την Εισαγγελία Αυλώνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από σχετικά έγγραφα πως οι παρακολουθήσεις από την τοπική αστυνομία είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από την ημερομηνία η οποία αναγράφεται στο έγγραφο χορήγησης της αδείας από την Εισαγγελία.

Τις προσεχείς ημέρες το ανώτατο δικαστήριο θα ορίσει και θα ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου