Ο Σύλλογος Χειμαρριωτών Αμερικής στηρίζει τον δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη

Ο Σύλλογος Χειμαρριωτών Αμερικής στηρίζει τον δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη

Ανακοίνωση στήριξης του Φρέντη Μπελέρη εξέδωσε ο Σύλλογος Χειμαρριωτών Αμερικής (Himarrioton Society of America) μέσω της οποίας ζητά την άμεση απελευθέρωσή του ενώ παράλληλα επικρίνει την στάση της αλβανικής κυβέρνησης κάνοντας λόγο για θλιβερές προσπάθειες παράκαμψης του εκλογικού αποτελέσματος και της βούλησης των Χιμαραίων όπως αυτό αποτυπώθηκε στις κάλπες. Αξίζει να αναφερθεί πως ο σύλλογος είχε ανακοινώσει την στήριξη της υποψηφιότητας του Μπελέρη και προεκλογικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Χειμαρριωτών Αμερικής εκφράζει τη σοβαρή του ανησυχία σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη κατά παράβαση των βασικών νομικών κανόνων και των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζητεί εκ νέου την άμεση απελευθέρωσή του από την αλβανική κυβέρνηση. Η σύλληψη του κ. Μπελέρη δύο ημέρες πριν από τις εκλογές και η συνεχιζόμενη κράτηση του, που διανύει την 50ή ημέρα, αποτελούν θλιβερές προσπάθειες της αλβανικής κυβέρνησης να παρακάμψει το αποτέλεσμα των εκλογών και δεν είναι συμβατές με ένα έθνος που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσφατα η αλβανική κυβέρνηση με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε σε μια βαθιά μεταρρύθμιση του δικαστικού της συστήματος. Η περίπτωση του Φρέντη Μπελέρη είναι μια δοκιμασία για το κράτος δικαίου και μια λειτουργική δημοκρατία στην Αλβανία. Προτρέπουμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παρακολουθήσει στενά την υπόθεση, προκειμένου η αυθαίρετη και παράνομη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας να καταλήξει σε δίκαιη και ευνοϊκή επίλυση το συντομότερο δυνατό.

Ο Σύλλογος μας συνεχίζει να στηρίζει τον κ. Μπελέρη και τον αναγνωρίζει ως εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου