Η Ελληνίδα ΠτΔ στην 109η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Η Ελληνίδα ΠτΔ στην 109η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Ιωάννινα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης, παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Επίσης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό, μια επέτειο με ιδιαίτερη συμβολική σημασία για τον ελληνισμό. Ογδόντα πέντε μέρες σκληρών μαχών, με κορυφαία τη μάχη του Μπιζανίου, δικαίωσαν με περιφανή νίκη τον ενθουσιασμό και τον άδολο πατριωτισμό των Ελλήνων. Επανέφεραν στον εθνικό κορμό την προαιώνια ελληνική γη της Ηπείρου και ενσωμάτωσαν στην Ελλάδα τα Γιάννενα, πόλη εθνικών ευεργετών, πολυμήχανων εμπόρων, επιδέξιων τεχνουργών και δασκάλων του Γένους. Τιμάμε τη μνήμη των ηρώων μας και εμπνεόμαστε διαχρονικά από το νόημα των αγώνων τους».

H κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Οδός Αβέρωφ, κόσμημα, Γιάννινα», στο Λαογραφικό Μουσείο «Κώστας Φρόντζος», και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην έκθεση «Η Σχέση με τον Χρόνο- Ωρολόγια τσέπης 18ου-αρχές 19ου αιώνα», Συλλογή Θωμά Ευρ. Παναγιωτίδη, στα Γ.Α.Κ.-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Αναφορά Δένδια στην προστασία της Ελληνικής μειονό...
Απελευθέρωση Ιωαννίνων:«Δεν θα σήμαιναν οι καμπάνε...

Σχετικά άρθρα