Να πρωτοστατούμε στα καλά έργα, προτρέπει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Να πρωτοστατούμε στα καλά έργα, προτρέπει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Ένα ακόμη δυνατό μήνυμα θέλησε να περάσει στο πρόσφατο κήρυγμά του την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος, τονίζοντας την αναγκαιότητα της συμμετοχής των χριστιανών σε καλά έργα, σε αντίθεση με τα πολλά λόγια της σημερινής κοινωνίας, η οποία στερείται καλών έργων.

«Έχουμε το χρέος να μεταφέρουμε το φως που από Εκείνον πήραμε όπου και αν βρεθούμε και ας κρατήσουμε από τα σημερινά αναγνώσματα. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας θα πρέπει να μάθουμε πολλά πράγματα, αλλά το βασικό είναι να μάθουμε να πρωτοστατούμε στα καλά έργα και να είμαστε μπροστά παίρνοντας πρωτοβουλίες για καλά έργα.

Ωστόσο χρειάζονται άνθρωποι για καλά έργα, ανάλογα τις περιστάσεις. Ανάλογα με τις συνθήκες που παρουσιάζονται στον καθένα μας. Όχι για στεφάνια και δόξες, αλλά για να δοξαστεί μέσα από μας ο Θεός πατέρας. Ο Σκοπός και το τέλος δεν είναι η δική μας δόξα, αλλά η δοξολογία του Θεού που είναι ο αίτιος των πάντων.

Να παίρνουμε πρωτοβουλίες για καλά έργα. Η κοινωνία μας έχει κουραστεί από λόγια και η δική μας αντίσταση να αφορά έργα προς δόξα του Θεού», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου