Συνάντηση του Αλβανού Προέδρου της Δημοκρατίας με εκπροσώπους της κοινότητας της Χιμάρας

Συνάντηση του Αλβανού Προέδρου της Δημοκρατίας με εκπροσώπους της κοινότητας της Χιμάρας

Ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι υποδέχθηκε στις 18 Αυγούστου στο Προεδρικό μέγαρο στα Τίρανα, μέλη του συλλόγου Κοινότητα Χιμαριωτών. Θέμα των συζητήσεων που έγιναν ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Χιμάρας όσον αφορά την καταπάτηση των περιουσιακών δικαιωμάτων από την Αλβανική κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τον σύλλογο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Νικολάκης Νεράντζης και το μέλος της κεντρικής επιτροπής Ιλίρ Πάτσος, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της δημοκρατίας για το ενδιαφέρον και την στήριξη που δείχνει στα θέματα που αφορούν την Χιμάρα, τον ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαδηλώσεις του λαού της Χιμάρας για το περιουσιακό ζήτημα της περιοχής.

Ο πρόεδρος Νισάνι εξέφρασε την στήριξη τους προς κάθε δημοκρατική και νόμιμη ενέργεια που διοργανώνει ο σύλλογος ή ο λαός της Χιμάρας για την κατοχύρωση των νόμιμων περιουσιακών τους δικαιωμάτων. Επίσης τους διαβεβαίωσε πως θα ότι θα είναι μια δυνατή φωνή υπέρ τους για την επίλυση του ζητήματος αυτού ώστε να αποτραπούν κοινωνικά προβλήματα και να ανοίξει ο δρόμος της ομαλής ανάπτυξης της περιοχής.

Ο Αλβανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας την θεσμική του υποχρέωση εξέφρασε την ετοιμότητα του για την στενή παρακολούθηση των εξελίξεων στο περιουσιακό ζήτημα διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προστασία των βασικών και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όταν η ΑΥΓΗ υμνούσε τον Πύρρο Δήμα!
Η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κα Ελένη Σουρανή ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη