Η Τουρκία ζητά από την Αλβανία οριστική λύση στο θέμα FETO

Η Τουρκία ζητά από την Αλβανία οριστική λύση στο θέμα FETO

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Άγκυρα, μετά την υπογραφή μιας σειράς διμερών συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε οριστική λύση στο πρόβλημα με την οργάνωση FETO, η οποία χρηματοδοτείται από τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ακολουθώντας την γραμμή του Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος στις 29 Ιανουαρίου από τα Τίρανα ζήτησε την αποχώρηση των τελευταίων μελών της FETO που απομένουν στην Αλβανία, ο Ερντογάν τόνισε στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι ήρθε η ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος με την τρομοκρατική οργάνωση που έχει κηρύξει η Τουρκία.

"Μέρος της ατζέντας μας ήταν η εξάλειψη των υπολειμμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης που συνεχίζει τις δραστηριότητές της με στόχο να φέρει σκιά στις σχέσεις μας. Δεν θα επιτρέψουμε να πετύχει τους στόχους της και βλέπουμε ότι και οι αλβανικές αρχές το γνωρίζουν. Ο αγώνας μας με αυτή τη δομή θα συνεχιστεί."

Επιπλέον, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας έχει αυξηθεί και αναμένεται να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο εγγύς μέλλον.

"Σήμερα, στην πρώτη συνάντηση του Συμβουλίου, επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά τις σχέσεις μας. Ο όγκος των συναλλαγών έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ο στόχος είναι να το αυξήσουμε στα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Είμαι βέβαιος ότι με τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα θα το πετύχουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τουρκία είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους επενδυτές στην Αλβανία. Πάνω από 600 τουρκικές εταιρείες απασχολούν πάνω από 15 χιλιάδες Αλβανούς. Θα αυξήσουμε τις επενδύσεις και θα αναπτύξουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις. Η συμφωνία που υπογράψαμε σχετικά με το καθεστώς του γραφείου της TIKA στα Τίρανα θα ενισχύσει τη συνεργασία μας."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου