Ποιοι άφησαν χωρίς νερό τους κατοίκους των Δρυμάδων; (βίντεο)

Ποιοι άφησαν χωρίς νερό τους κατοίκους των Δρυμάδων; (βίντεο)

Για δεύτερο 24ωρο οι κάτοικοι των Δρυμάδων δεν έχουν νερό. Είναι ο ορισμός του πως αντιλαμβάνονται ορισμένοι στην Αλβανία την τουριστική ανάπτυξη, χωρίς καμία μέριμνα για τους μόνιμους κατοίκους, απεναντίας προσπαθούν να τους στερήσουν και τα βασικά, όπως το νερό.

Γνωστός κατασκευής της περιοχής και στενός συνεργάτης του Ράμα, για να καλύψει τις ανάγκες του ξενοδοχείου του, αποφάσισε να πάρει νερό από τις αποθήκες (ντεπόζιτα) νερού που προορίζονται για τους κατοίκους στις συνοικίες Κοντράκια και Καλάμι των Δρυμάδων. Εχτές λοιπόν προκλήθηκε ζημιά εξαιτίας της πατέντας άντλησης με σωλήνα του κατασκευαστή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι δίχως νερό μέχρι και σήμερα.

Όπως μαρτυράει και το βίντεο, οι κάτοικοι μόλις ανακάλυψαν τα αίτια της ελλείψεως του νερού ξεσηκώθηκαν και ζήτησαν το λόγο από τους υπεύθυνους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας είχε φτιαχτεί πριν λίγα χρόνια ειδικό αποκλειστικό ντεπόζιτο το οποίο μάλιστα είχε χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Γεωργίας της Αλβανίας με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στην Παλάσα εδώ και χρόνια, όπου το νερό πηγαίνει στα resorts των στρατηγικών επενδυτών και φτάνει στους κατοίκους με το σταγονόμετρο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου