Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση τέμπλου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση τέμπλου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς

Ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Μπομποστίτσα αποτελεί ένα ιστορικό μνημείο της περιοχής για πολλούς λόγους.

Σύμφωνα με την σύγχρονη ιστορία του, πρόκειται για τον πρώτο ναό που λειτούργησε μετά την πτώση του καθεστώτος του Ε Χότζα στην Αλβανία και στο χώρο της Ιερά Μονής έχει ανεγερθεί Μνημείο Πεσόντων για τους ήρωες του Έπους του 1940

Υπό την μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ο Ναός και η Ιερά Μονή, κατασκευάστηκε εκ θεμελίων τα τελευταία 6 χρόνια.

Τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος της Ιεράς Μονής ορίστηκε από τον Μητροπολίτη Κορυτσάς κ.κ Ιωάννη, ο π Μιχαήλ Σανελλάρη ο οποίος με την βοήθεια της Μητρόπολης, των πιστών του χωριού και όχι μόνο, προχωράει με έντονο ρυθμό και ακούραστη δουλειά, τις εργασίες ολοκλήρωσης του εσωτερικού χώρου της Ι Μονής.

Οι αγιογραφίες του ναού είναι ζήτημα χρόνου να ολοκληρωθούν.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνετε η τοποθέτηση του τέμπλου, εξαιρετικής ομορφιάς, έργο μαστόρων εκ Ρεμπετσίου Κορυτσάς.

Ο χώρος της Ι Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα χρησιμοποιείται και για ημερήσιες κατασκηνώσεις των παιδιών των κατηχητικών σχολείων της Ι Μ Κορυτσάς αλλά και για άλλες πνευματικής φύσεως δραστηριότητες.

Δοξάζουμε τω Θεώ και την Παναγία που μας αξίωσε να ξαναδούμε την ένδοξη αυτή Ι Μονή να αποκτά την παλαιότερη της αίγλη και να προσφέρει ποικίλο πνευματικό έργο.

Ευχόμαστε στο π Μιχαήλ ο Θεός να του δώσει δύναμη και φωτισμό στο Θεάρεστο έργο του.

Πελασγός Κορυτσάς

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου