Βούτσιτς: Η εφαρμογή της απόφασης του Κοσόβου για τις πινακίδες μπορεί να γίνει μόνο με τη βία

Βούτσιτς: Η εφαρμογή της απόφασης του Κοσόβου για τις πινακίδες μπορεί να γίνει μόνο με τη βία

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Άλμπιν Κούρτι, με στόχο τη «διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας».

Αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δήλωση αυτή, τόνισε ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου μπορεί να εφαρμόσει την απόφασή της για τις πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, κυρίως στο βορρά, "μόνο με τη βία".

"Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με βία, αλλά μην περιμένετε από τη Σερβία να σας βοηθήσει να διορθώσετε νομικά το πρόβλημα", είπε, σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά την παρουσίαση των νέων όπλων που παράγει η Σερβία στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Βελιγράδι, ο Βούτσιτς είπε ότι η Σερβία δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για το Σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου.

Η συνάντηση Κούρτι-Βούτσιτς θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου και την Κυριακή η ΕΕ κάλεσε τους ηγέτες και των δύο χωρών να σταματήσουν την «υποκινητική ρητορική».

Το Κοσσυφοπέδιο, μετά από αίτημα της διεθνούς κοινότητας, ανέβαλε για ένα μήνα την εφαρμογή του μέτρου της ανταποδοτικότητας για τα δελτία ταυτότητας, ενώ έδωσε δύο μήνες σε όσους έχουν πινακίδες κυκλοφορίας που εκδόθηκαν από τη Σερβία στο όνομα των να τις αλλάξουν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου